Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Xenofobní Ortel v přímém přenosu? Nic nezákonného, krčí rameny televizní rada

Autor: ČTK - 
15. prosince 2015
14:29

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání neshledala na účasti kapely Ortel v přímém TV přenosu z předávání cen Český slavík nic nezákonného a nebude se jím dále zabývat. V úterý to řekl předseda RRTV Ivan Krejčí.

Na vystoupení skupiny, jejíž texty jsou často zaměřeny proti menšinám, v pořadu televize Nova podal stížnost člen volebního výboru Poslanecké sněmovny Jan Chvojka (ČSSD).

„Rada se  touto stížností zabývala. Řízení nezahájila, protože z hlediska odvysílaného obsahu neshledala nic, co by porušovalo zákon,“ okomentoval Krejčí s tím, že rada se nezabývala souvislostmi kolem působení kapely. 

Ortel skončil v anketě Český slavík na druhém místě, jeho zpěvák Tomáš Ortel, který dřív působil v neonacistické skupině Conflict 88, obsadil třetí příčku. Skupina na slavnostním večeru převzala ocenění a poděkovala za ně, nezahrála ani nebyly vysílány ukázky jejích skladeb. 

„Ta skupina už se pohybuje za hranou zákona. Vyvolává xenofobní nálady, je založena antisemitsky a obecně šovinisticky. A já jsem toho názoru, že v hlavním vysílacím čase na kanále nejsledovanější soukromé televize by taková skupina neměla co dělat,“ uvedl dříve ke své stížnosti Chvojka.

Svůj hlas někomu z tuzemských interpretů letos zaslalo do ankety Český slavík přes 140 000 lidí. Mezi zpěváky vyhrál už počtyřicáté Karel Gott, vítězství v kategorii zpěvačka obhájila Lucie Bílá a nejpopulárnější kapelou se letos už podesáté stala skupina Kabát.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 16. prosince 2015 08:39 )

I Hitlerovi se ustupovalo........

hejhej ( 15. prosince 2015 22:03 )

Proč je nazýván Ortel xenofobem ????? MUslimové jsou xenofobní. Oni neuznávají jiné náboženství a bezvěrce a vyhrožují násilím v zemích, do kterých se dostali nezákonně.

308win ( 15. prosince 2015 18:56 )

"pan" Chvojka asi neví co to znamená antisemitismus protože by to jinak nepoužil,co jsem si našel na netu tak ani v jedné "písni" nebylo nic proti Židovským SPOLUOBČANŮM ale obavy a odpor k jiné mentalitě a vyznání než je Davidova hvězda nebo Kříž.

cipisek134 ( 15. prosince 2015 18:47 )

„Ta skupina už se pohybuje za hranou zákona. Vyvolává xenofobní nálady, je založena antisemitsky a obecně šovinisticky. A já jsem toho názoru, že v hlavním vysílacím čase na kanále nejsledovanější soukromé televize by taková skupina neměla co dělat,“ uvedl dříve ke své stížnosti Chvojka. Chvojko, ty sluníčkářský opičí potrate, já osobně bych si moc přál, aby ti Muslimáci uřízli kebuli jako jednomu z prvních.

cipisek134 ( 15. prosince 2015 18:42 )

No jasně, u našich mocných vypatlaných sluníčkářů vlastenectví = nacismus a xenofobie. A to, že Ortel dostal bronz na Slavíku jen svědčí o tom, že 75% národa není lhostejný osud naší země a nechce tu tím pádem ta vraždíci monstra, která si říkají Muslimové. Co je na tomhle xenofóbního nevím, je to jen pravda pravdoucí: http://www.diskografie.cz/ortel/mesita/mesita/

Zobrazit celou diskusi