Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve Škodovce trhli rekord: Jejich továrnu navštívilo za dnešek 80 tisíc lidí

Autor: ČTK - 
30. května 2015
21:13

Den otevřených dveří automobilky Škoda Auto v sobotu v Mladé Boleslavi navštívilo rekordních 80.000 lidí. Policie byla připravena na složitou dopravní situaci a nasadila do terénu asi 100 policistů i policejní vrtulník.

Žádné větší dopravní kolapsy ale během dne nenastaly a policie nemusela řešit ani žádné přestupky nebo nehody. ČTK to řekla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Škoda Auto si letos připomíná 120. výročí svého založení, poslední den otevřených dveří v roce 2011 navštívilo asi 70.000 lidí. Letos už od brzkého rána do Mladé Boleslavi přijížděly tisíce lidí, na rychlostní silnici R10 se občas tvořily menší kolony, zejména před výjezdy do města.

Hlavním lákadlem letošního dne otevřených dveří bylo podle mluvčí Škody Jany Bahníkové to, že lidé letos měli poprvé možnost se podívat také do jindy přísně střeženého areálu technologického vývoje v Česaně. "Měli jsme rekordní návštěvnost, více než 80.000 lidí," řekla mlučí pro ČTK.

Závody své brány otevřely v 8:40, kolem 10:30 už tam bylo téměř 40.000 lidí. Do továrny se dnes přijel podívat také Augustin Dlouhý, který je už v důchodu, ale pracoval ve Škodě téměř celý život. "Pracoval jsem od svařovny přes montáž nebo přes servisní služby. Přišel jsem se podívat na změny, najela nová auta, tak potřebuju vědět nové technologie a podívat se, jak se to vyvíjí a jak to jde všechno dopředu," řekl ČTK.

Stovky aut už před devátou hodinou parkovaly na velkém záchytném parkovišti u letiště v Bezděčíně, odkud návštěvníky převážely do jednotlivých provozů autobusy. Od připraveného programu je neodradil ani občasný déšť. "Žádný problém jsme neřešili, žádný přestupek ve veřejném pořádku, ani dopravní nehody. Teď bude samozřejmě zvýšený nápor, když to bude odjíždět, ale také to odjíždělo průběžně. Policisté budou dopravu řídit, pokud by se to někde ucpalo," řekla ČTK Zatloukalová.

Zobrazit celou diskusi