Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žralok jí ukousl ruku, ale ona surfuje dál: Na prkně i v 9. měsíci těhotenství

Autor: simao - 
10. května 2015
05:00

Přežila útok žraloka, v pouhých 13 letech však kvůli němu přišla o ruku. Svůj sen stát se profesionální surfařkou však Bethany Hamilton nevzdala. A svou vůlí se stala inspirací pro mnohé lidi. Ze surfu však neslézá ani v době, kdy má již pořádný "buben". Bethany totiž čeká první dítě, podle německého Bildu je již v devátém měsíci.

Surfařka Bethany Hamilton dala fotky s prknem  na břehu, ale také přímo z moře na svůj Instagram. Vyrazila na Havaj, její vypouklé bříško dává přitom jasně vědět, že je již ve značně pokročilém stadiu těhotenství. Bethany si přitom svého milého Adama Dirkse vzala v roce 2013. Deset let po tragédii, která ji a její rodinu zasáhla.

Když bylo Bethany 13 let, zaútočil na ni žralok tygří. Právě na Havajských ostrovech, odkud pochází. Přišla nejen o ruku, ale také o 60 procent krve! Bojovnice Bethany však přežila. A nyní se chystá dát nový život svému chlapečkovi.

Nemá sice levou ruku, přesto Bethany životní optimismus neopustil. Nevzdala se ani svých sportovních snů a stala se profesionálkou. Přesto při vzpomínce na okamžiky, které jí navždy změnily život, zamrazí. "Měla jsem svou levou paži ve vodě, když se zničehonic objevil žralok. V tom okamžiku po mně chňapl a moře se zbarvilo rudě," vzpomínala před časem Bethany.

Bethany je nyní podle Bildu v devátém měsíci těhotenství, konkrétně ve 36. týdnu. Přesto vyrazila s prknem na moře. "Je to skutečně vzrušující. Surfovala jsem po celou dobu mého těhotenství. Plánuju surfovat do té doby, dokud budu moci," cituje britský Daily Mail odhodlanou 25letou ženu, podle níž byl natočen film Surfařka (Soul Surfer). Zahrála si ji herečka AnnaSophia Robb. V dalších rolích se objevili Dennis Quaid a Carrie Underwood.

Bethany si přitom uvědomuje, že ji nyní čeká nová výzva. "Přemýšlím samozřejmě o mateřství s jednou rukou. Kroutící se dítě a výměna plenek mohou být pro mě s jednou rukou opravdu náročné. Ale najdu vlastní cestu, jak se starat o dítě," říká Bethany přesvědčeně.

vrtajzub ( 10. května 2015 19:56 )

y1xcvbnm : Aj ja si to myslím

vrtajzub ( 10. května 2015 19:55 )

zapzap - no a čo je na tom, že v 9. mesiaci surfuje ? To je zakázanéééé ?A čo je zodpovedné a nezodpovedné v jej prípade je veľmi diskutabilné.Nechceš ? Otestujem ťa zadarmo, aby sme videli aký máš obsah v tej svojej dutine lebečnej.Už podľa tvojho príspevku je evidentné, že to tam nebude všetko v poriadku.

vrtajzub ( 10. května 2015 19:43 )

ladyhawke -

vrtajzub ( 10. května 2015 19:40 )

jana1313

vrtajzub ( 10. května 2015 19:35 )

jana1313

Zobrazit celou diskusi