Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tragická nehoda rozdělila maturanty: Filip zemřel, Tomáš bojuje o život!

Autor: shp - 
27. února 2015
21:38

Byli dobrými kamarády, milovali rychlou jízdu, auta i hudbu. Krutý osud je však rozdělil během jedné sekundy navždy. Auto se dvěma maturanty narazilo v Liptovském Mikuláši do sloupu veřejného osvětlení a následně se převrátilo na střechu. Po noční jízdě se už Filip (†19) domů nikdy nevrátí. Jeho kamarád Tomáš (19) skončil s těžkými zraněními v nemocnici.

Tragická nehoda se stala ve večerních hodinách. Stříbrný vůz se dvěma kamarády narazil do sloupu veřejného osvětlení a převrátil se na střechu. Z neštěstí jsou otřeseni spolužáci obou chlapců. „Jsme z toho všichni mimo. Ještě před pár dny jsem je viděl vysmáté oba dva a teď... Jedna rána a všechno je jinak,“ říká smutně maturant z vedlejší třídy.

Podle spolužáků za volantem vozu, který patří Tomášovi, seděl právě Filip. Oba měli údajně před jízdou pít alkohol. „Podrobnosti o tom, kdo seděl za volantem, zda to byla náhoda a zda byla v krvi nebohého přítomna návyková látka, zatím nejsou známé,“ informoval žilinský krajský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Oba mladíci byli nerozluční kamarádi několik let, spojovala je i vášeň pro rychlou jízdu. „Stále tomu nemůžeme uvěřit. Tomáš je mladík, který každému rád pomáhal. Chtěl být kriminalista jako jeho otec, rád věci zkoumal. Hrál i na klávesy, skládal hudbu,“ řekl Tomášův spolužák Petr.

Podle informací Nového Času Tomáše převezli s těžkými zraněními do nemocnice, je však mimo ohrožení života. „Patří k našim lepším žákům, držíme mu palce,“ řekl Milan Daniš, ředitel školy v Liptovském Hrádku.

ruudazvostravy ( 28. února 2015 12:10 )

No kchůrva,tragédyje jak prase.Hošáncy se trochu prdly a uš se jym zapalujou hromnički,hromaděj plišácy,a nárot pláče.Jo,sou to holt mučednícy,kerí budou jednou svatořečený.

mak ( 28. února 2015 10:13 )

 Chtěl být kriminalista jako jeho otec, a chlastá před jízdou... (taky jako jeho otec?) Bohu díky, že to neodnesl nikdo nevinný. Alkohol a rychlá jízda, za to si mohou sami.

maruch ( 27. února 2015 22:43 )

K tomuto se nedá říct nic jiného než kkti.Život není hra na počítači a s alkoholem v krvi za volantem ,se častokrát umírá.Hloupí, mladí a chlast, game over.

tochadda ( 27. února 2015 21:52 )

Sami svého osudu strůjci..když jsem byl maturant já, měli jsme maximálně Pionýra...a ne se ožrat a mít auto v kterém se zabijeme...

Zobrazit celou diskusi