Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlivná ruská poslankyně: Zavrhuje výuku cizích jazyků!

Autor: ČTK - 
31. ledna 2015
09:30

Podle ruské poslankyně za kremelskou stranu Jednotné Rusko Iriny Jarové se mladí Rusové věnují příliš mnoho studiem cizích jazyků. Poslankyně se domnívá, že by se ve školách měli učit více lásce k mateřskému jazyku a národním tradicím.

Znalost cizích řečí odvádí mládež od vlastenectví, lidé by se spíš měli učit lásce k mateřštině a národním tradicím, citoval z jejího projevu moskevský rozhlas. Za celou dobu školní docházky podle Jarové ruské dítě věnuje studiu ruštiny 866 hodin, zatímco výuce cizích jazyků 939 hodin.

"Vzdělávací systém v Rusku je zaměřen na znalost cizích jazyků, nikoli ruštiny," konstatovala poslankyně. Vrcholem jsou podle ní školy, které dokonce zavádějí výuku druhého cizího jazyka. "Vzniká otázka, jakou identitu chceme chránit? Koho chceme vychovat k lásce a úctě k vlasti a k ochraně národních tradic?" dotázala se znepokojeně poslanců.

Poslankyně, která je šéfkou bezpečnostního výboru Státní dumy, proslula v dolní komoře ruského parlamentu jako bojovná strážkyně národních tradic a sovětského odkazu.

Jednou z jejích poslaneckých iniciativ byl návrh zákona, který vězením trestá zpochybňování válečných úspěchů Rudé armády. Jarová předložila rovněž několik návrhů na přejmenování ulic ruských měst jménem diktátora Josifa Stalina. Stala se jedním z navrhovatelů nechvalně proslulého zákona o zahraničních agentech, který podle kritiků legalizuje šikanu nevládních organizací.

davejpozor ( 31. ledna 2015 15:25 )

Tesatl - mozna by ses divil, ale uci se spanelsky, francouzsky. cinsky.... Cesky nikdo a rusky o neco vic. Ale Ty asi USA znas z vlastni zkusenosti, tak zvanis. Chcipack na entou jsi Ty, protoze hodnotis neco o cem vis kulovy.

tuba24 ( 31. ledna 2015 12:04 )

rusky fasizmus v plnom prude

koko365 ( 31. ledna 2015 11:15 )

Známej v devadesátých letech pracoval pro Rakušáky a hodně lital do Ameriky a jednou mi říkal že Americkej celník nebo policajt je převlečenej ruskej celník nebo policajt a že jsou oba stejně vypatlaný, tak jsem nevěřil, teď vidím že je to pravda. Každej si po svim myslí že je pupek světa.

tesarl ( 31. ledna 2015 11:01 )

Ono je to jedno na které straně jsi, USA je ještě horší, jen otevřít oči, ale to někteří co věří na pohádky nedokážou.

tesarl ( 31. ledna 2015 11:00 )

A že jednou nepíšeš o USA. Tam je to už od jakživa. Nebo jsi slyšel, že by se nějakej Američan učil cizímu jazyku? Nikdy! Santix ty neřáde, ty nejsi objektivní. USA jsou chcípáni na entou.

Zobrazit celou diskusi