Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sněžil kokain, kupoval zlato, letěl na Tahiti... Z deníčku zadrženého exšéfa Homolky!

Autor: simao, ČTK - 
6. října 2014
11:48

Sedí ve vazbě a čeká, co s ním bude dál. Bývalý ředitel nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý je podle všeho po krk v problému. Příliš mu nepomáhá ani jeho deníček, jehož úryvky se objevují na veřejnosti. Píše se v něm třeba o kokainu, který měl Dbalý "sněžit". Nakupovat a užívat, poměrně ve velkém.

"Celé dopoledne sněžím (během 8 dnů 10 g to je síla) a diazepamuji. Jsem totálně DOWN," poznamenal si mimo jiné zatčený a nyní již bývalý ředitel Homolky Dbalý do svého deníčku. Nazval ho Director´s Diary (Ředitelův deník) a vedl si jej ve svém počítači, upozornily Lidové noviny, které úryvky ze zajímavého psaní uveřejnily.

Sněžilo a sněžilo...

Pokud lze ředitelovu deníku věřit, v nemocnici Na Homolce "sněžilo a sněžilo". Tedy samý kokain. Jak LN upozorňují, Dbalý má zmínek o kokainu v deníčku mnohem více. "11.2. 2010: V práci opět nová porce závějí, 1.3. 2011: Sněžím (a to dost) na meeting s 15 minutovým zpožděním, musí to na mě být znát, 28.3. 2011: Od rána snow, 29.3. 2011: 5 snow, 7.4. 2011: v nemocnici Na Homolce, snow the whole day!!! (sněží celý den - pozn. red.)," píše tam údajně.

Vedle toho však prý doktor Dbalý v deníčku popisuje i to, jak kromě drog kupoval třeba luxusní hodinky pro manželku Stanislavu, drahý foťák, ale také investiční zlato a stříbro. Nebo jak jezdil limuzínou a vyrážel na exotické dovolené - podíval se třeba do Polynésie, na Nový Zéland či Tahiti.

Podle LN však Dbalý označil deník zčásti za fikci. "Já jsem takový pisálek, který si v průběhu dne ke všemu dělá poznámky a nechává je po bytě válet, dělá si výpisky z knih, citáty, hlášky z filmů," vysvětloval Dbalý u soudu. "16. 1. 2009 (Pá 857, 777) Dnes přesně 40 let od činu Jana Palacha!!!," poznamenal si dále lékař dle další porce z Deníčku ředitele, kterou přinesly Parlamentní listy. Vzpomínal v nich i na to, na jaké filmy vyrazil do kina a jak se mu líbily. A nebo jakou měl v práci honičku. "Totally hectic day (Naprosto hektický den - pozn. red.). Stále blázinec s kopáním na ředitelství (A to už měli dělat jen začišťovací práce), do pracovny mi přivážejí novou postel," stojí v deníku.

"Celý vznikl jakoby jako skutečný deník událostí, které jsem prožil jako ředitel Nemocnice Na Homolce, já jsem si tam zapisoval některé i rodinné věci, nákup známek," tvrdil prý Dbalý před soudem.

Policie jej obvinila kvůli tendru na digitalizaci chorobopisů. Policie tvrdí, že zmanipulováním zakázky vznikla nemocnici škoda nejméně 57 milionů korun. Dbalému později přibylo i obvinění kvůli nákupu Leksellova gama nože z roku 2009. Podle protikorupční policie přijali Dbalý a jeho exnáměstek Michal Toběrný úplatek 5,7 milionu korun. Dbalého žádost o propuštění vazby zamítl soud v půlce září. Dbalému patrně uškodil i nález kufru se zlatem a penězi, který si měl schovat u známého.

berlin71 ( 6. října 2014 20:08 )

ninunkarz hubu nepoznavas tvojeho fotra toho uchyla co te kazdou noc hobluje????????

ninunka ( 6. října 2014 20:04 )

berlin71: máš přitažlivého přítele , ale být tebou, bych se tím moc nechlubila

berlin71 ( 6. října 2014 19:32 )

VAZNE UPOZORNENI PRO VSECHNY ZDE ZUCASTNENE !!!!!!!!!!!!!! Zde je foto pritelkyne abcd.adcb: stoji za vzhlednuti takovou krasavici uz nikdo z nas nenajde abcd.adcb: HODNE STESTI http://www.fotocommunity.de/search?q=Olivia+jones&index=fotos&options=YToxOntzOjU6InN0YXJ0 IjtpOjA7fQ&pos=1&display=34348557

rastasan ( 6. října 2014 17:46 )

A jak dopadne ten neslušný člověk?

rastasan ( 6. října 2014 17:44 )

Takže kdo byl darebák tehdy je i dnes? tak jste to myslel?

Zobrazit celou diskusi