Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Drama na ruském kole. Žena za jízdy vypadla, její dcera visela na gondole

Autor: shp, Jitka Pecharová - 
25. srpna 2014
13:00

S dcerkou, kamarádkou a jejím synem se nechala svézt ruským kolem. Projížďka na pouťové atrakci se ale Kláře (35) stala v Heřmanově Městci na Chrudimsku osudnou. Matka vypadla z gondoly a spadla z vysoké výšky. Její stav je nyní vážný. Na místě jsou vyšetřovatelé, kteří ruské kolo prohledávají a snaží se zjistit, kdo za tragédii může. Z gondoly totiž vypadla i Klářina dcera...

„Žena je mimo ohrožení života, ale její stav je vážný. Má poraněnou hlavu a páteř,“ řekl Blesk.cz Zdeněk Tušl, náměstek pro lékařskou péči Fakultní nemocnice Hradec Králové. Z gondoly měla vypadnout i její malá dcerka, která však nespadla na zem a utrpěla podle svědků jen menší zranění. Podařilo se ji udržet na gondole a poté snést dolů.

Na pouti je od dnešních ranních hodin kriminálka. Vyšetřovatelé se zaměřují na zkoumání zábavné atrakce, ze které žena vypadla. Provádějí nejrůznější testy. Do gondoly například umístili pytle s pískem a zkoušeli její nosnost.

Vyšetřovatelé se momentálně zaměřili na dvířka gondoly. Vypadá to, že nemusely být správně zabezpečeny. „Bezpečnostní mechanismus dvířek možná nebyl funkční,“ řekl na místě Blesk.cz zdroj blízký vyšetřování.

Atrakce byla vyrobena v roce 1999. Revizí prochází každý rok a letos tomu nebylo jinak. „Za tu dobu, co dělám tuhle práci, jsem v souvislosti s pouťovou atrakcí neviděl závažnější případ,“ řekl Blesk.cz znalec, který místo prohledává.

Video Na tomto ruském kole spadla matka i s dcerou. - Blesk - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

zabibol ( 26. srpna 2014 13:01 )

Ruské kolo. Co dodat. Jenom to, že co je z Ruska nestojí za nic. Rusáci jsou věčně opilí povaleči, kteří nic neumí, jenom napadat okolní státy,vraždit, okupovat a ruinovat je.

milovnikplesku ( 25. srpna 2014 13:53 )

milovnikplesku ( 25. srpna 2014 13:37 )

ty pi.coooooooooooooo puvodne to mela byt tragedie a diky debilum z Plesku je z toho komedie

milovnikplesku ( 25. srpna 2014 13:35 )

mekota ty ses jak nobl host v hospode chlup v polivce a volas vrchniho si uvedom ze jsi na top platku Plesku

soulbreakerx ( 25. srpna 2014 13:34 )

Fortune, to jsi psal ty? Ja jen, ze je to pomerne "stara" zprava, aby na ni museli "lakat" lidi timhle zpusobem

Zobrazit celou diskusi