Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Islamisté slibují pomstu USA za bombardování: Sejdeme se v New Yorku!

Autor: haj - 
9. srpna 2014
11:40

Teroristé z ISIS slibují pomstu Spojeným státům. Pokud nepřestanou bombardovat jejich jednotky, hrozí, že přijdou do New Yorku a jejich cílem bude každý živý Američan. Na twitteru se od pátku objevily tisíce takových zpráv. USA se mezitím pochlubily záznamy z náletů.

Američané dnes zahájili letecké údery na různá místa na severu Iráku, kde se vyskytují islámští radikálové. Iráckým uprchlíkům v horách také shodili několik balíků s jídlem a vodou.

Video Útoky na jednotky ISIS laserově naváděnými střelami jsou přesné na několik centimetrů.sou přesné - United States Central Command
Video se připravuje ...

Stoupenci teroristické skupiny ISIS navíc v pátek zveřejnili naTwitteru tisíce výhružných zpráv spolu s děsivnými fotkami. “Tahle zpráva je pro každého amerického občana. Jste cílem každého muslina na světě, kdekoli právě jste,” vyhrožovali radikálové na Twitteru američanům. "ISIS je připravená uřezat vám hlavy, milí Američani zkurven! Pospěšte si,” hlásil další tweet.

Některé z fotografií znázorňují mrtvé americké vojáky a mariňáky pověšené z mostů, popravené muže a mužské hlavy nabodnuté na hrotech. Objevila se i fotografie slavné budovy Světového obchodního centra v plamenech z 11. září 2001.

Islamisté nedávno dobyli okolí měst Sindžár a Zumár na severu Iráku, kde do té doby žila kurdská menšina jezídů. Místní dostali pod výhružkami smrtí zřejmě ultimátum. Buď okamžitě opustí svůj domov, nebo zaplatí náboženskou daň a přejít k islámu.

Ze svých domovů bylo nuceno utéct tisíce lidí, kteří se nyní skrývají v nepřístupných horách., kde přečkávají v hrůzných podmínkách bez jídla, pití nebo léků. „Nemáme nic než místo na spaní, není tu jídlo nebo voda, lidé jsou hladoví, lidé volají o pomoc."

Ozbrojenci navíc podle iráckého ministerského mluvího Kamíla Amína unesli stovky žen z jezídské náboženské sekty. Některé z nich teď vězní ve školách ve druhém největším iráckém městě Mosulu. "Myslíme si, že je teroristé považují za otrokyně a mají s nimi zvrácené plány. Domníváme se, že tyto ženy budou ponižujícím způsobem zneužívány teroristy, aby uspokojily jejich živočišné potřeby způsobem, který se příčí veškerým lidským i islámským hodnotám," tvrdí Amín.

Všechny unesené ženy jsou podle irácké vlády mladší 35 let, a tak je možné, že je dostanou za manželky někteří z mladých džihádistů. Ženy jsou pravděpodobně znásilňovány a mohly by být i prodány do otroctví.

ornellatlustoprdka ( 10. srpna 2014 02:07 )

Historie se opakuje.. V 80-tých letech podporovali USA mudžahedíny v Afghánistánu. A z nich pak vyrostla Al-Quaida. Teď od roku 2012 podporují spolu se SA, Katarem a Tureckem islamisty proti Sýrii a máme tu ISIL. Srandovní ale je, že celou dobu pozorují jejich postup a nedělají nic. Až teď, když z toho můžou vytřískat sympatie veřejnosti udělají bum, bum a zase se stáhnou. Nemůžou totiž zničit investici ropných diktatur ze zálivu.

kraken666 ( 10. srpna 2014 01:51 )

Zadlužená americká pr-del to je "ráj" "vzdělaná" pgga dovzdělej se a vem sebou i tu zmatenou anku

kraken666 ( 10. srpna 2014 01:47 )

Podle nejnovějších dat Američané dluží téměř 60 bilionů dolarů. Sečtením všech možných zadlužení, včetně vládního dluhu, podnikových dluhů, hypoték a dluhů spotřebitelů docházíme k částce 59,4 bilionu dolarů. Jak si takovou částku představit? Například kdybyste žili v dobách Ježíše Krista a od té chvíle denně utráceli 80 milionů dolarů, stále byste se k této sumě nedostali. A to přitom největší část tohoto dluhy vznikla v posledních desetiletích.

kraken666 ( 10. srpna 2014 01:38 )

"Vzdělaná" pgga dovzdělej se než začneš tady zase machrovat

kraken666 ( 10. srpna 2014 01:35 )

Kuš nebo dostaneš hadrem

Zobrazit celou diskusi