Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

EBOLA ohrožuje celý svět, varuje Světová zdravotnická organizace

Autor: Petr Šour - 
9. srpna 2014
16:55

Přituhuje! Epidemie eboly se tak vymkla kontrole, že se stala světovou hrozbou. Světová zdravotnická organizace (WHO) už dokonce vyhlásila kvůli šíření eboly v západní Africe stav ohrožení!

„Současná epidemie eboly je důvodem pro obavy na celé mezinárodní scéně,“ vyhlásila generální ředitelka WHO Margaret Chanová. „Je nutné, aby se země sjednotily a proti viru bojovaly společně.“

Stav ohroženív praxi znamená, že WHO nyní může vyhlašovat karantény, uzavírat hranice nebo omezit turistiku. A to kdekoli na celém světě!

Jediný cíl

Vše se musí podřídit jedinému cíli – zamezit dalšímu šíření nákazy.Podobně WHO postupovala např. při pandemii prasečí chřipky v roce 2009. Ta zabila 12 600 lidí, přesto ji s odstupem času označují za »podvod století«, na němž pohádkově vydělaly farmaceutické koncerny.

Tisíc obětí Ebola má letos na svědomí zatím asi 1000 životů, nakažených však každým dnem rapidně přibývá. Jde o vůbec nejhorší epidemii tohoto druhu od objevení viru eboly v roce 1976!

Proti onemocnění dodnes neexistuje žádný lék ani vakcína, tudíž úmrtnost činí takřka 90 procent! Epidemie propukla v Guineji, vir se postupně rozšířil do sousední Sierry Leone, Libérie ale už také do Nigérie.Nakažené už ale mají na svém území i Spojené státy, Saúdská Arábie, Hongkong a v Evropě Španělsko a V. Británie.

Španělského kněze vezli v izolačním stanu

Za mimořádných bezpečnostních opatření, ve speciálně upraveném airbusu a na lůžku s izolačním stanem, byl ve čtvrtek do Madridu přepraven španělský kněz Miguel Pajares (75), jenž krvácivou horečkou onemocněl na misi v Libérii.

Teď o něj pečují v nemocnici krále Carlose III. na oddělení pro pacienty se zvlášť nebezpečnými nákazami. V nemocnici, kde Pajeres sloužil, se nakazilo od pacientů celkem 6 zaměstnanců a třeba ředitel ústavu je již po smrti...

itartas ( 9. srpna 2014 20:52 )

Chaos, strach,nenávist,utrpení, beznaděj to jsou emoce, které je potřeba vyvolat. Vsadím boty, že v jedné zemi strach z Eboly určitě nemají.

ooo.4 ( 9. srpna 2014 19:22 )

Je to jen další snaha o vyvolání strachu a paniky ve světě. Jako by toho chaosu bylo málo.

hanka1981 ( 9. srpna 2014 19:08 )

Proč ho neléčí tam, zatahujou to do Evropy. Taky postavený na hlavu tohle.

nyctereutes ( 9. srpna 2014 18:52 )

Chápeš, že když vymřeme, tak tady může být nevím co a bude to úplně jedno? Ženu nemám, ale manžela, žiji na samotě v lese, takže nepotřebuji denní konzum, a vím, co je epidemie, na kterou všechno umře... Sice jiná choroba, ale stejně fatální...

vlasticka ( 9. srpna 2014 18:04 )

Nač k nim do Afriky lezl 75 letý kněz, to tedy nechápu.

Zobrazit celou diskusi