Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pomóóóc, můj soused je nudista! Nahotu nezakážete, sex na zahradě ano

Se soudem nudistou nic podle zákona dělat nemůžete
Se soudem nudistou nic podle zákona dělat nemůžete  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ida - 
22. července 2014
18:26

Opaluje se vaše sousedka nahá na zahradě? Dokud je mladá a krásná, nikoho většinou nenapadne se nad tím moc pohoršovat. Jenže se sousedčinými  přibývajícími léty a kily se často začíná situace měnit.

Obtloustlá nahá matróna plející záhon už není potěchou pro oko a před nahým upovídaným sedmdesátníkem útlocitné sousedky vyděšeně prchají.

Nahý soused si chce pořád povídat

S tím, jak roste popularita ombudsmana Blesku, přibývá i zajímavých témat, která chtějí čtenáři řešit. Ale ne u všech najdou odvahu zveřejnit svůj obličej. A právě nahota patří mezi »tabu« témata. „Máme chatu vedle souseda nudisty. Je to křepký sedmdesátník, opálený po celém těle. Spíš než jeho nahota mi ale vadí to, že bez oblečení přichází k našemu plotu a chce si povídat. Nevím kam s očima a je mi trapně,“ líčí dvacetiletá Zuzana, kterou zajímá, jestli má šanci se sousedově »přítulnosti« nějak zbavit.

Pohled z druhé strany pak nabízí čtenářka Alice:

„Celý život jsme nudisti a v bazénu na zahrádce se koupeme nazí. Není to nějaké předvádění, jen se prostě neradi koupeme v plavkách. Sousedi si sice za ty roky zvykli, jenže teď už za nimi jezdí děti s vnoučaty. Já si na jednu stranu připadám ve svém věku a nadváze před cizími lidmi trapně, na druhou stranu jsem na tenhle způsob koupání zvyklá a je mi příjemný. Jen se bojím, zda to není proti dobrým mravům. Mají sousedi právo žádat, abychom měli plavky?,“ ptá se čtenářka Alice.

Na zahradě si můžete chodit, jak chcete

Problém, se kterým se na ombudsmana Blesku obě ženy obrátily, přitom není tak ojedinělý, jak se může zdát. „V praxi se už na mne s tímto problémem obrátilo pár lidí,“ říká advokát Roman Moussawi. Jenže zakázat sousedovi jeho nahotu není podle něj vůbec snadné. „Můj právní názor na věc je takový, že pokud někdo má rád nahotu, je tzv. naturista a po své vlastní zahradě chodí bez oblečení, tak má na to právo a nikdo mu to nemůže zakázat. Pokud by se někdo obrátil na soud, domnívám se, že by byl se svou žalobou neúspěšný,“ uvádí advokát. A sousedova či sousedčina nahota by u soudu neobstála ani jako přestupek.

Sex na zahradě je obtěžování

Něco jiného by ale bylo, pokud by se soused na zahradě uspokojoval nebo tam provozoval sexuální radovánky. „Tam už si umím představit úspěch s civilní žalobou, kterou by se dotčený bránil proti takovému druhu obtěžování,“ uvádí Moussawi. Podle něj by takové jednání bylo posouzeno jako přestupek. „V krajním případě, kdyby tomu úmyslně byly například vystaveny sousedovy děti, nebo by docházelo například k sebeuspokojování před dětmi s úmyslem se pomstít sousedovi apod., tak by takové jednání mělo být posouzeno jako trestný čin,“ dodává Moussawi.

Takže pokud máte rádi nahotu hurá na zahradu, ale sexuální radovánky si nechte na doma.

Skutečný případ: Nahota není přestupek

Podle advokáta Romana Moussawiho se jeden případ nahoty dostal až k Nejvyššímu správnímu soudu. „Soud zjednodušeně konstatoval to, že pouze za to, že někdo chodí nahý po své zahradě, nemůže být státem trestán a v takovém případě nejde bez dalšího ani o přestupek,“ popsal advokát.

ivoadler ( 23. července 2014 10:39 )

Jasně, ale musí ti stát.

ivoadler ( 23. července 2014 10:38 )

Taky si myslím, že tohle jsou daleko horší prohřešky než nahý soused. Pohoršení nahotou je pozůstatek prudérní náboženské výchovy.

ivoadler ( 23. července 2014 10:35 )

A proč nemůžu na zahradě souložit? Není to omezování osobní svobody? Pro dvacetiletou Zuzanu: řekni sousedovi, že má malýho pindíka, ono ho to předvádění přejde.

pepazdepa2 ( 23. července 2014 01:12 )

Ten článek není přesný. Když chodí po zahradě nahý děděk nebo tlustá babam tak to není hezké, ale vyřeší se to odvrácením pohledu. Ale když tam je pěkná nahá dvacítka, to je jiná. Žádný chlap proti tomu samozřejmě protestovat nebude a rád se podívá, ale co jeho obtloustlá povadlá drahá polovička? To bude řevu!

anka ( 22. července 2014 22:46 )

postav si tam vyssi plot

Zobrazit celou diskusi