Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista dostal pokutu za rychlou jízdu: Stíhal dodávku s heroinem bez zapnutého majáčku!

Policista ve Švýcarsku dostal pokutu za to, že stíhal dodávku s heroinem bez zapnutého majáku. (Ilustrační foto)
Policista ve Švýcarsku dostal pokutu za to, že stíhal dodávku s heroinem bez zapnutého majáku. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: ČTK, tp - 
12. července 2014
09:55

Policista ve Švýcarsku dostal vysokou pokutu. Když totiž stíhal dodávku, která vezla pět kilogramů heroinu, neměl zapnutý majáček. Trest dostal za to, že se řítil po silnici velkou rychlostí a projel dvakrát na červenou. Údajně nezapl světla proto, aby se neprozdradil.

Švýcarský policista byl odsouzen k podmínečnému peněžitému trestu za to, že na cestě k zásahu porušoval dopravní předpisy. Zastavila ho hlídka kolegů od dopravní policie. Trestní soud v Lausanne odsoudil policistu kvůli rychlé jízdě a dvojí projetí na červenou. Vyměřil mu podmínečnou pokutu ve výši pětidenního výdělku.

Devětadvacetiletý muž zákona za volantem policejního vozu přitom předpisy porušoval během zásahu. Údajně z taktických důvodů nevyužil možnosti nasadit majáček, a tak ho zastavila hlídka nesmlouvavých kolegů.

Navzdory neplánované zastávce se policii podařilo zmařit dodávku pěti kilogramů heroinu. Policistův obhájce označil výrok soudu za "nepřijatelný a skandální" a zvažuje odvolání. Zákon je však na straně soudu.

abzk ( 12. července 2014 16:06 )

Bacha ať si při tom baštění nevylámeš zuby

bravissimo ( 12. července 2014 14:30 )

Sakra, seš ouplnej Simír, tě baštím a Simíra taky

abzk ( 12. července 2014 13:32 )

Může bejt rád že dopad jak dopad. Kdyby při jízdě na červenou bez majáků způsobil nehodu nebo někoho přejel, šel by rovnou sedět. Takhle se to prostě nedělá. Když sledování v utajení, tak více autama po různých trasách, tak aby semafory nemoly zastavit všechny sledovací vozy a ten zastavenej zmoh vysílačkou navést na sledovanýho další auto.

Zobrazit celou diskusi