Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Akademie žurnalistiky očima studentky: Je pro mě novým životním směrem!

Studentka Akademie žurnalistiky Markéta Nováková říká, že je pro ni škola novým životním směrem.
Studentka Akademie žurnalistiky Markéta Nováková říká, že je pro ni škola novým životním směrem.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: red - 
2. června 2014
06:30

Když jsem vloni listovala portálem Akademie žurnalistiky a nových médií, jejich nabídka mě nadchla. Super předměty a lektoři z mediálního světa! Do toho praxe přímo v domě všeho dění – v Ringier Axel Springer (pozn.: vydává i deník Blesk)! Do dvaceti minut jsem měla jasno.

Pár tiskových zpráv, reportáží a moderování na okresní úrovni mám za sebou. V podstatě se dá říci, že veškeré mediální kurzy, činnosti s tím spojené, jsou pro mě koníčkem. AKAZ mi nabídla cestu, jak se dozvědět, naučit, poznat více a posunout se v životě zase o krok dále.

Svět médií mě vždy fascinoval. Díky škole mohu být jeho součástí. K tomu všemu ještě připočtu učení v oblasti historie, marketingu, psychologie, sociologie, práva a dalších předmětů.  Skvělá příležitost, jak nestát v koutě. Obrátit si, v pozitivním slova smyslu, život na ruby. První semestr je za mnou, nyní budu uzavírat druhý a už teď se těším na další. Na výuku českého jazyka, moderování a další.

Nečekejte, že vás budou vodit za ručičku. Každopádně škola vám dá dobrou průpravu. Otevře dveře do mediálního světa. To ostatní je jen a jen na vás. Stačí chtít. Může to být právě vaše cesta na vrchol!

Markéta Nováková, studentka

Kdy na přijímačky?

Termíny přijímacího řízení jsou 2. a 10. června 2014 a dále dle individuální dohody. Dodatečně i v červenci, srpnu a září. Přijímací řízení probíhá formou motivačního pohovoru. Přihlášku podává uchazeč o studium na tiskopise, který lze stáhnout na www.akaz.cz.

Co se zde učí?

Profesně orientovaný program se skládá z odborné přípravy v předmětech, jako jsou tisková média, specifika sportovní, bulvární, lifestylové žurnalistiky, moderování. Velký důraz je kladený na celou oblast nových médií, ať se jim říká on- -line anebo digitální média. Díky předmětům jako je marketing, inzerce a reklama, manažerské dovednosti, tiskový mluvčí či vzdělávání v oblasti audiovizuální techniky, škola nabízí i možnost uplatnit se v rádiích, TV, či v reklamních agenturách.

Po škole budete Dis.

Studium je zakončeno absolutoriem, které se skládá ze zkoušky z angličtiny, z odborných předmětů (Historie a typologie médií, Redakční management a multimediální workflow, Tvorba žurnalistických celků) a z obhajoby absolventské práce. Absolvent získává označení diplomovaný specialista (DiS.), které se uvádí za jménem.

Praxe přímo v dění!

Studenti vykonávají praxi ve vydavatelství v Praze-Holešovicích. Díky zázemí nejsilnějšího hráče na trhu mají šanci učit se od nejlepších. Projdou téměř všemi odděleními – od newsroomu Blesku, Reflexu, Sportu, Světa motorů, ABC a dalších titulů, přes audiovizuální pracoviště až po oddělení marketingu a komunikace.

Denní i kombinované studium

Uchazeč o studium si může vybrat z nabídky buď denní, či kombinované formy. Obě tyto formy studia jsou rozvrženy do tří let.

Den otevřených dveří

Kontaktujte PB - Vyšší odbornou školu a Střední odbornou školu managementu a domluvte si individuální návštěvu Akademie žurnalistiky a nových médií a ostatních vzdělávacích programů. Den otevřených dveří je 10. června od 14:00 do 16:00 Více na www.pbvos.cz a www.akaz.

tarka ( 28. srpna 2014 18:21 )

"První semestr je za mnou, nyní budu uzavírat druhý a už teď se těším na další. Na výuku českého jazyka, moderování a další." To je nelepší fór posledních asi dvaceti let. Výuku českého jazyka , vždyť retardovaní redaktoři plátků vydávaných Ringierem nejsou schopni napsat ani jeden článek bez neuvěřitelných gramatických hrubek . Tuto akademii, která má údajně navracet lesk novinářskému povolání založila vyžilá Šmuclerová-Hašková, která řídí celý Ringier, vydávající ten bulvární hnůj. A jak ta blbá blondýna popisuje, jak pečlivě, i po nocích nebo i víkendech studuje podklady, než napíše článek, aby pomohla a neublížila...to je k popukání, bože, to je neskutečná husa. Co jí ale zbývá, jinde než v Blesku by se neuživila.

trhnisinadledvinkou ( 2. června 2014 12:28 )

a stávající redaktoři blesku se tam v českém jazyce vzdělávat nebudou? většina z nich to potřebuje jak prase drbání

bre-burda ( 2. června 2014 09:29 )

Nečtu, zda-li budoucí novináře také učí etice a morálce. To jsou totiž vlastnosti, které jim nejvíce chybí. Manipulovat lidmi, veřejností, ničit životy a nenést žádnou, ale vůbec žádnou odpovědnost! To se nedivím, že se děvence líbí.

Zobrazit celou diskusi