Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Praze kolabuje veřejná doprava! Hasiči odčerpávají vodu z metra.V Michli nadílka krup

Autor: lvi - 
27. května 2014
19:14

Pražští hasiči vyjížděli kvůli přívalovému dešti zatím k více než 20 případům. Většinou musí čerpat vodu, zatopen byl například suterén Národní knihovny na Starém Městě.  Přívalové deště a kroupy ale komplikují i dopravu v metropoli!

Voda z bouřky vyplavila také celé zázemí Divadla ABC, které kvůli tomu ruší dnešní program.  "Vyjížděli jsme hned po druhé hodině do Michle, kde jsme museli zasahovat na několika místech," uvedla mluvčí. Hasiči byli často v Nuslích, výjezd registrovali i do Pařížské ulice nebo na Vinohrady. "Museli jsme jet také do restaurace v Lublaňské ulici, v níž stálo asi 40 centimetrů vody," podotkla Adamcová. Na Senovážném náměstí spadl před hotelem strom, který bylo potřeba odstranit.

V Divadle ABC voda zasáhla herecké šatny, klub, kanceláře, rekvizitárnu a zadní část jeviště. "Dnešní představení Markéta Lazarová od 19:00 se proto ruší. O dalších případných změnách v programu bude Divadlo ABC informovat na webových stránkách," řekla mluvčí Městských divadel pražských Tereza Mrzenová.

Problémy s dopravou

Na řadě míst v metropoli voda značně komplikuje dopravu. Například U Bulhara voda blokuje průjezd tramvají směrem na Žižkov.

Hasiči rovněž odčerpávají vodu ze stanice Můstek na Václavském náměstí.

V centru Prahy navíc kolabuje infrastruktura, jelikož řada lidí se rozhodla přívalové deště řešit jízdou osobními automobily. Na stupni pět je tak magistrála a Jižní spojka.

Kroupy v Michli

V Michli dokonce průtrže mračen přešly v krupobití, které zasáhlo napřílad známý domov seniorů. Odklízení zledovatělého sněhu zabralo několik hodin. Zaměstnancům pomáhali hasiči i dobrovolníci.

 

czrus ( 28. května 2014 05:49 )

LIDI BLESK PRESTAL VAS INFORMIRAT o zabiti civilistu na Ukraine. armada FASISTU strili po mestam s tankou a vertulnikou , hazeji bomby s letadel po povstancum co nechtej posluchat vladu fasistu s Kieva . VESTI PREZ 30 minut , http://lifenews.ru/watch-live

koko365 ( 27. května 2014 23:36 )

 Za to můžou komunisti a europarlament, poručili větru dešti

romario71 ( 27. května 2014 22:37 )

tak se střel a bude klid

janavoz ( 27. května 2014 21:11 )

Ten titulek ukazuje, že redaktor je "dobrý češtin".

pohadkamaje ( 27. května 2014 21:02 )

Nediv se, že jsou posraný, když dvě třetiny Pražáků jsou náplava z vidlákova!

Zobrazit celou diskusi