Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Když se býk pořádně rozzuří... Matadoři dostali při krvavé koridě na frak!

Autor: Veronika Kynclová - 
23. května 2014
05:33

Býci vrací úder! V madridské aréně Las Ventas vyhráli nad matadory! Všechny tři zranili a organizátoři museli zbytek fiesty poprvé za posledních 35 let zrušit!

Klání se konalo u příležitosti slavností madridského patrona svatého Isidora. V aréně proti sobě stanuli tři matadoři a dva býci vážící přes půl tuny! A i když byla zvířata v početním oslabení, matadoři nedostali od supících, rozzuřených bojovníků šanci.

O nelítostném a drsném souboji svědčí i snímky pořízené z prestižní španělské arény. Zakrvácení matadoři doslova létají vzduchem, zvířata je nabírají na rohy, drtí obrovskými kopyty, ze všech tečou proudy krve! Agresivita býků se navíc zvýšila poté, co do jejich hřbetů zapíchli bojovníci několik krátkých kopí.

V tu chvíli se z nich stali běsnící řezníci, kteří dokázali to, co se už dlouho v aréně nestalo – stali se jednoznačnými vítězi! Rozhodnutí organizátorů akce bylo v tu chvíli jasné: „Končíme. Další zápasy se ruší!“ Všichni tři matadoři poté skončili v nemocnici, zranění jednoho z nich jsou podle lékařů vážná, ani jeden z nich ale prý není v ohrožení života.

kittykath ( 7. listopadu 2015 17:12 )

Souhlasím možná to je brutální tradice ale je to tradice a my to nezměníme že tu budeme psát komentáře jak jsou Španělé pitomý atd. Já mám sama Španělsko ráda ale tahle tradice není má nejoblíbenější.

kittykath ( 7. listopadu 2015 17:04 )

Vážně???Španělsko srovnat se zemí tak to můžeme rovnou srovnat dalších několik zemí jen za jejich tradice.

Dannero ( 7. července 2015 18:53 )

bohužel ti býci budou přesto utraceni jako všichni ostatní, protože získali zkušenost v boji a trénovaný býk na rozdíl od celoživotně trénovaného matadora do arény nesmí protože by mohl být pro matadory nebezpečný.

0707 ( 17. září 2014 16:01 )

Kdy se bude utrácet člověk za BEZDUVODNÉ napadení a usmrcení zvířete hm??

0707 ( 17. září 2014 15:56 )

Jen do nich!!! hnusáci španělští!!!!! Škoda, že na to ty zvířata nepřišly dříve.... a škoda, že jsme jim nemohli pomoci ! A kdo je tady potom dobytek??? Týrání zvířat mi hlava nebere!

Zobrazit celou diskusi