Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pražská rarita: Ples, na kterém zakázali tanec a jehlové podpatky

Na plese Filozofické fakulty UK se nesmělo tančit na jehlách.
Na plese Filozofické fakulty UK se nesmělo tančit na jehlách.  (Autor: Facebook)
Autor: pom, pom - 
9. března 2014
19:00

Ne vše se vždy vyvede přesně podle představ. Své by o tom mohli vyprávět pořadatelé reprezentačního plesu Filozofické fakulty UK, kteří ho protentokrát chtěli pořádně vyšperkovat a pronajali prostory slavného Rudolfina. Nejdříve tam však zakázali tanec, poté dívkám jehlové podpatky. Proč?

Reprezentační ples filozofické fakulty se organizačně příliš nevyvedl. Lidé si stěžovali na dlouhé fronty u nápojů, v nichž podle ohlasů na facebookové stránce události někteří strávili i dvě hodiny. To ale nebylo nic proti nařízení, které tradici plesů úplně odporuje.

Paradoxně se tam totiž nesmělo tančit! "Pokud se jedná o taneční parket, bylo nám již v průběhu plně rozjeté přípravy plesu sděleno ze strany pronajímatele, že parket Dvorany Rudolfina není možné využívat k tanci," sdělila ve svém prohlášení Studentská rada FF.

"S ohledem na časovou tíseň již však nebylo z naší strany možné akci rušit či přesouvat jinam, a byli jsme proto nuceni zajistit taneční prostor alternativně a přes parket položit taneční povrch baletizol. Tomuto povrchu nicméně škodí jehlové podpatky, což je důvod, proč jsme dámy na poslední chvíli vyzývali, aby zvážily, zda přijdou právě v této obuvi," vysvětlila své počínání.

Dívky, které si jiné střevíčky nepřipravily, tak měly utrum. Celé faux pas pak mělo negativní vliv na dojmy účastníků plesu, kteří se na facebookových stránkách události neopomněli vyjádřit. "Doufám, že organizační výbor zpytuje svědomí a zvažuje vrácení vstupného. Zážitek vskutku nezapomenutelný. V tom nejhorším smyslu," napsala Lenka Pichrtová.

Takto zní kompletní vyjádření studentské rady k plesu FF. Takto zní kompletní vyjádření studentské rady k plesu FF. | reprofoto Studentská rada FF UK

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi