Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Producent Pretty Woman byl izraelský špion! Hollywood je v šoku

Producent hollywoodského trháku Pretty Woman byl špiónem pro Mosad
Producent hollywoodského trháku Pretty Woman byl špiónem pro Mosad  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Lukáš Vincourek - 
26. listopadu 2013
10:42

Jeden z nejvlivnějších hollywoodských producentů Arnon Milchan, který produkoval takové trháky jako Pretty Woman, Klub rváčů nebo L.A. - Přísně tajné, přiznal, že v průběhu své kariéry spolupracoval s izraelskou tajnou službou.

Milchan, rodák z Tel Avivu, je v hlavním městě světového filmu váženou osobou. O jeho spolupráci s izraelskou operativou se šuškalo několik let, v pondělí to ale sám potvrdil v rozhovoru pro izraelskou televizi Channel 2.

Spolupracoval jsem se zpravodajci Lekemu, kteří měli na starost izraelský jaderný program a otázky bezpečnosti (jakási spící buňka Mosadu zpravidla těžící strategické vojenské dokumenty pozn. red.). To bylo hlavně v období 60. – 80. let,“ uvedl Milchan. Právě tehdy točil své nejslavnější a většinou oskarové snímky se známými herci a režiséry.

„Když jsem přišel do Hollywoodu, mým prvním cílem bylo točit kvalitní snímky, nikoli špionáž. Ale občas se v životě stává, že se vám profese sejdou v jeden zájem,“ dodal Milchan a uvedl, že rovněž prostřednictvím známých tváří se dostal k důležitým státním kontaktům, které vytěžoval pro Lekem.

To pro hollywoodskou veřejnost znamená vesměs šok. „Věděl jsem, že se to o něm říká, teď mohu říci, že to vím s jistotou. Ostatně i já sám jsem se ho na to přímo zeptal a on mi to osobně potvrdil i mimo kamery,“ poznamenal lakonicky herec Robert De Niro. „Jsem v šoku…,“ reagoval další z plejády světových stars Brad Pitt.

Jsem hrdý na to, co jsem pro svoji zemi dělal!

Navzdory spíše negativním reakcím „kolegů“ z hereckého prostředí, je Milchan při bilancování dosavadního života spokojený. „Jsem hrdý na to, co jsem vykonal pro svoji zemi. Jako každý Izraelec jsem cítil určité poslání,“ uzavřel Arnon Milchan.

Milchan je mimo jiné zakladatelem produkční společnosti New Regency. Spolupracoval s takovými režisérskými esy jako Martin Scorsese, Roman Polanski, Sergio Leone nebo Oliver Stone. Blízké přátelství ho pojilo právě s hercem Robertem De Nirem. Aktuálně mu navíc podle časopisu Forbes patří šestá příčka v pomyslném žebříčku izraelských boháčů, přičemž jeho jmění je odhadováno na 3,8 miliardy dolarů (cca 77 miliard korun).

zabibol ( 26. listopadu 2013 16:24 )

Z Vašeho příspěvku je jasné, že i debilovina je všude.

steelheart ( 26. listopadu 2013 11:35 )

židovina je všude

namoroman ( 26. listopadu 2013 11:14 )

Vůbec nechápu, co je na tom šokujícího Tak debilní článek jsem dlouho nečetl.Myslel jsem, že se něco dozvím Co se dá čekat od Blesku-ten je schopen hystericky oznámit, že v zimě nekvetou jabloně...

wilddog ( 26. listopadu 2013 10:53 )

snad žádné překvapení, izraelci se nikdy netajili tím, že každý žid je potenciálním spícím agentem židovského státu.

Zobrazit celou diskusi