Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Ostuda! V Karlových Varech, proslulých filmovým festivalem, zkrachovalo poslední kino

Kino Čas v Karlových Varech ukončilo provoz.
Kino Čas v Karlových Varech ukončilo provoz.  (Autor: Blesk – Kateřina Moravcová)
Autor: mor, geok - 
10. října 2013
09:20

Město, které každý rok už téměř půl století pořádá proslulý filmový festival, má z ostudy kabát. Karlovarské kino Čas je zavřené. Provozovatel si nadělal statisícové dluhy. Ve městě filmu tak místní přišli o jediný kinosál promítající nejnovější trháky.

Zavřené kino Čas patří městu. To ho před třemi roky zrekonstruovalo za 6,5 milionu korun. Nájemník František Grebeň si nasekal dluhy přesahující částku 650 tisíc korun. „Nejvíce je to za energie. Něco provozovatel dluží distribučním firmám. Městu by měl zaplatit dva nájmy,“ vypočetla pohledávky mluvčí magistrátu Helena Kyselá. Město Karlovy Vary, ve kterém se každý rok odehrává největší český filmový festival, se již nyní poohlíží po nových nájemcích. „V nejbližší době bude vypsané výběrové řízení. Chceme, aby se kino otevřelo co nejdříve,“ dodala mluvčí. V lázních tak nyní funguje pouze filmový klub Drahomíra.

keep.smiling ( 10. října 2013 13:37 )

sííím tě...co to povídáš, to by se starej Venoušek Havlů obracel v urně, vždyť když Bartoška volal "Havel na hrad", tak mu Venoušek slíbil, že pro změnu udělá i on jeho prezidentem. Ale protože může být prezident ČR jen jeden, tak ho ustanovil alespoň tím Karlovarským..

keep.smiling ( 10. října 2013 13:35 )

trochu to nesedí, v tomto případě bych si dovolila tě trochu poopravit - radní tohoto města nejsou vespod, ale nahoře a přesto jsou FŮJ podovdy, korupce, zlodějna, špatné hospodaření, atd. atd. atd. To tam vládne, Karlovy Vary upadají, nynější tamější obyvatelé litují, že si ten zbytek nemůžou přemístit do Ruska.

keep.smiling ( 10. října 2013 13:30 )

To: andreslawicky a fortin... Jak - "dávat"...nikdo bohatý, když dává, nedává jen tak, ale vždy jen proto, aby z toho měl prospěch, aby se bu´d zviditelnil, nebo, jak vím,e získal jiný užitek pro sebe. Proto se říká, když bohatí pustí nějakou tu korunu naboholibé účely, ŽE JE NEDÁVAJÍ, ALE I N V E S T U J Í )

keep.smiling ( 10. října 2013 13:27 )

čauky špendlíčku - protože Bartoška nedá peníze, ani nepůjčí svému vlastnímu bratrovi, který o ně prosil. Ne proto, že by je Franta hned propil, ale protože to je škrt.

keep.smiling ( 10. října 2013 13:22 )

přesně!!

Zobrazit celou diskusi