Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vychytávka na veletrhu: Konec podmíráků! Tenhle robot vám natočí pivo!

Autor: op - 
9. října 2013
13:19

Tak tomu se říká parádní vychytávka. Tenhle malý oranžový robot IRB 120 umí několik různých operací, ale na strojírenském veletrhu na výstavišti v Brně se představuje jako takzvaný FlexBeer. Natočí vám totiž do kelímku pivo!

Nejmenší multifunkční robot z rodiny ABB váží pouhých 25 kilogramů. Zákazník, který chce natočit pivo, si na malém dotykovém panelu vybere, zda bude pít plzeňský mok nebo kofolu. Stiskne ikonu příslušného nápoje a robot se dá do pohybu.

Nablýskanou rukou vytáhne ze stojanu kelímek, přemístí ho pod pípu a natočí pivo. „Vyměnili jsme pípu, tak to trochu pění. Proto se čepuje menší množství piva nebo limonády,“ říká Lucie Jandová z ABB Robotics.

Video Robot vám načepuje na veletrhu pivo - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Kelímek s nápojem pak robot, který jinak obsluhuje stroje, manipuluje s materiálem, montuje, nanáší hmoty a nástřik, postaví. Neobvyklý výčep s neživým hostinským najdou návštěvníci strojírenského veletrhu v pavilonu V až do pátku.

zdenek006 ( 29. listopadu 2013 23:39 )

ABB zrovna moc originality nepobralo. Již před pěti lety čepovala na strojírenském veletrhu firma ADEON pivo robotem. A to do sklenic s uchem, s přesnou mírou a pěnou - vše pod dohledem českých televizí !!!

Zobrazit celou diskusi