Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po nevydařené operaci zhubla Julie 92 kilo: Denně musí sníst 5000 kalorií, nebo zemře!

Autor: shp - 
5. března 2013
18:40

Většina lidí, kteří podstoupí operaci na snížení váhy, jí méně. Julie Dunbar (51) z britského Leedsu však musí jíst denně 5000 kalorií, aby vůbec přežila! Po operaci žaludku zhubla z monstrózních 130 kg na 38 kilo a od té doby bojuje s podvýživou

S váhou 130 kg už se sebou Julie nemohla žít, a tak se rozhodla podstoupit operaci pro zhubnutí. Chirurgové jí odstranili část žaludku, aby neměla pocit hladu a nepřejídala se. Vrátník, který kontroluje odvod potravin, zůstal nedotčen, takže výsledek ztěžuje tělu absorbování živin.

Za rok zhubla 92 kilo

Zpočátku vypadala operace výborně. Julie hubla a pro stejnou operaci se rozhodla i její sestra Karen. Ta ale přestala hubnout na 63 a půl kilu. Během roku zhubla Julie 92 kilo a vážila děsivých 38 kilogramů. Aby přežila, musela podstoupit tři další operace a výživu přijímala i hadičkou zavedenou do nosu.

Musí jíst i v noci

Nyní musí každý den přijmout v potravinách 5000 kalorií. „Nikdo mi nevěří, kolik toho za den sním. Naše účty za jídlo jsou neuvěřitelné, uživit mě vyjde na 5800 korun týdně,“ říká Julie. „Stravování je teď pro mě práce na plný úvazek. Pořád mám něco v rukou a pořád jím. I když se probudím uprostřed noci, tak musím něco zakousnout,“ dodává.

Musí jíst, i když nemá hlad

„Musím jíst, i když nemám hlad. Mohu zhubnout i tři kila během několika málo dnů, pokud nejím tak, jak mám,“ říká Julie. „Moji kolegové v hospodě dokonce mysleli, že zemřu,“ dodala. Díky vysokému příjmu kalorií nyní Julie váží 50 kilogramů, ale musí jíst jako o život, nebo se podvýživa vrátí.

Juliina denní kalorická „dieta“

Snídaně: Tři šálky kafe s mlékem, dvě vaječné omelety se 175 gramy sýru, dva jogurty, miska křupavých lupínků

Jídlo během dne: Celý balíček parmské šunky nebo uzeného lososa, kuřecí játra na toastu, sýr a koláčky, 100 gramů kešu oříšků, čokoláda, spousta ovoce, voda, mléko a sladká limonáda, pytlíky sladkostí – zejména želatinové bonbony

Večeře: Kari s rýží, pečený pokrm, slaný koláč se sýrem a masem

Během noci: Velký kus koláče

wrunx ( 6. března 2013 05:42 )

No jasně. A tu všechnu vytahanou kůži schovala do kapsy

slimstar ( 5. března 2013 19:35 )

to jsou drísty, ja jim neverím ani slovo Kazdy den sem cpou takovehle zarucene pravdive clanky. fuj plesku

renataren ( 5. března 2013 19:08 )

Picpo, seš Kačenka Klasnová ? Paní ted po operaci vypadá skutečně jako kost !!!

picpa ( 5. března 2013 18:59 )

Chcete, aby bylo jídlo levnější? Nový zákon, který navrhnou Věci veřejné, se bude vztahovat na všechny subjekty na trhu a bude chránit malé a střední dodavatele před vertikálními monopoly. Každý obchodní vztah bude zkoumán individuálně, aby se zjistila skutečná vyjednávací síla obou stran. Novela jednoznačně definuje malého dodavatele, a to obratem do 200 milionů Kč, čímž přispěje k ochraně malých a středních českých dodavatelů a v konečném důsledku povede k rovnému postavení velkých dodavatelů a obchodních řetězců.

Zobrazit celou diskusi