Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama v Českých Budějovicích: Muž zešílel! Hodil po strážnících zápalnou láhev

Muž hodil po strážnících zápalnou láhev. (Ilustrační foto)
Muž hodil po strážnících zápalnou láhev. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: Vlaďka Hradská, lmk - 
2. prosince 2012
16:50

O život šlo projíždějícím strážníkům, na které hodil rozčílený muž (41) zápalnou láhev. Ta se po dopadu vzňala. Ohnivým koktejlem hrozil i policistům, které polil benzínem. Skončil na psychiatrii.

Doslova horké chvíle zažili českobudějovičtí strážníci a policisté, kteří zasahovali u běsnícího muže v domě nedaleko zahrádkářské kolonie. Zřejmě v pomatení smyslů začal z okna paneláku sprostě vyhrožovat zahrádkářům a na projíždějící hlídku strážníků hodil zapálenou láhev s nebezpečnou tekutinou. Ta po dopadu na zem začala hořet.

„Křičel na lidi na ulici a vyhrožoval další láhví s hořlavinou v ruce. Ve druhé měl zapalovač. Když po něm chtěli policisté doklady, aby odvedli pozornost, zabouchl okno,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Řádění šílence tím ale neskončilo. O chvilku později se už objevil v okně nad vchodem do domu a začal z pětilitrového kanystru lít na policisty benzín. „Křičel, že je zapálí. Naštěstí stihli včas uskočit. To ho rozběsnilo ještě víc. Vyběhl na ně z domu se sekáčkem v ruce a hrozil, že je zabije,“ dodala Holická.

Když ho jeden z policistů přemohl, nasadili mu ostatní pouta a předali záchranářům. Ti s ním zamířili rovnou na psychiatrii, kde budou odborníci zkoumat jeho duševní stav. Budou muset zodpovědět otázku, nakolik je odpovědný za trestný čin násilí proti úřední osobě.

luciferr ( 3. prosince 2012 07:25 )

luciferr ( 3. prosince 2012 07:24 )

londynskypes ( 2. prosince 2012 19:23 )

no jasne projev demkracie ,taky je to videt,hlavne ze je na co se vymluvit ,nemeli jste si volit havla a cinkat ,tohle delaji jen psychicky nemocni

londynskypes ( 2. prosince 2012 19:21 )

kdyby to meli delat vsichni tak vymrete

zlymikes ( 2. prosince 2012 18:44 )

proč zastřelit?Přišel o práci,exekutor mu sebral i ko*** a tak mu roublo.To je zcela běžný průvodní jev demokracie.

Zobrazit celou diskusi