Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Noční drama v Ostravě: Opilý řidič (23) srazil dělníka, pak si šel v klidu lehnout

Autor: Pavel Ryšlink - 
28. listopadu 2012
16:45

Se závodištěm si spletl ostravské ulice místní mladík (23). Pod vlivem alkoholu předjížděl ostatní auta tak bezohledně, že v Nádražní ulici srazil muže, pracujícího v kolejišti tramvají. Z místa nehody navíc ujel.

Dva dělníci v sobotu v noci prováděli údržbu kanálové vpusti v prostoru tramvajového kolejiště. Pracoviště měli ohraničeno světelnými kužely a sami byli v předepsaných reflexních vestách. Kolem půl třetí se od křižovatky s Českobratrskou ulicí přiřítil mladík v Chrysleru, který předjížděl jiné auto a doslova prolétl pracovním prostorem dělníků. Jednoho z mužů (32) nabral na kapotu a odhodil ho o několik metrů dál. Aniž by zpomalil, z místa nehody ujel. Auto pak zaparkoval u svého bydliště a šel spát.

Policisté auto během několika hodin našli a krátce na to vypátrali i řidiče. „Test na alkohol byl pozitivní. Ještě v šest hodin ráno nadýchal muž více než jedno promile alkoholu,“ prozradila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Video  Mladík srazil chodce na přechodu a z místa nehody ujel. Policie hledá svědky  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Sražený muž nehodu naštěstí přežil. Čeká ho však nejméně měsíc a půl léčení. Třiadvacetiletého řidiče Chrysleru policisté obvinili z ohrožení pod vlivem návykové látky, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Za to mu hrozí až pět let vězení.

Muži zákona nyní hledají svědky nehody. „Žádáme svědky nehody, především osádku vozu, které dne 24. listopadu kolem 02.35 hodin v Ostravě v Nádražní ulici vozidlo značky Chrysler předjíždělo, aby kontaktovala policisty na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 726 270 poručíka Davida Jánka. Konkrétněji lze dodat, že vůz obviněného řidiče měl předjíždět v ulici Nádražní v těsné blízkosti za křižovatkou s ulicí Českobratrskou a předjíždět měl i v prostoru přechodu pro chodce,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Zobrazit celou diskusi