Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kalousek si vzal do pusy Hanáckou vodku! Likérka zvažuje žalobu

Autor: INT, mok - 
26. září 2012
18:20

Ministr financí Miroslav Kalousek pomluvil Hanáckou vodku! V nedělní diskusi totiž komentoval situaci s pančovaným alkoholem a jediná láhev, která jej napadla byla právě Hanácká. Likérka Granette si to ale nechce nechat líbit a zvažuje žalobu!

Jakoby nestačilo, že právě Hanácká byla v kauze pančovaný alkohol už jednou neprávem obviněná. Teď si ji vzal do pusy u ministr financí Miroslav Kalousek. A to přímo v televizi. Na FTV Prima se totiž dost nešikovně vyjádřil k prohibici a zakázanému alkoholu.

"A jestliže i teď 10 dní po vypuknutí této aféry a po tom, co je to prostě denně plný stránky novin, já bych se nenapil, vy byste se nenapil, ale někdo má rum a tu lahev té Hanácké, nebo já nevím v jakých nálepkách to je, vypije to a otráví se, promiňte, to je prostě jeho odpovědnost. Říkat, že tohle je odpovědnost státu v tu chvíli, to se musím ohradit," zaznělo od Kalouska.

Svým vyjádřením si ale nejspíš zavařil na pěkný problém. Likérka Granette & Starorežná si totiž podobné výroky nechce nechat líbit a na pomoc si vzala právníky.

"Nejenom že tento čelný představitel české vlády a ústavní činitel v rozporu se skutečností, a tedy bez jakýchkoliv důkazů svými prohlášeními spojil jedovatý metylalkohol s výrobkem značky 'Hanácká vodka', ale učinil tak způsobem, kdy si vzhledem ke svému postavení musel být vědom následku v podobě podstatného poškození dobrého jména značky 'Hanácká vodka' se všemi škodlivými důsledky, kterým je naše značka a naše společnost vystavena," je v tiskové zprávě.

Hanácká na černé listině

Už na začátku aféry s pančovaným alkoholem měla Hanácká vodka problémy. Tehdy byl výrobek zařazen mezi nekvalitní a nebezpečné lihoviny a to neprávem! Ministerstvo zdravotnictví jej ale brzy ze seznamu stáhlo.

e.44 ( 26. září 2012 20:57 )

To bude asi tím, že Mládek Hanáckou neočerňoval a navíc se tehdy v kuloárech proslýchalo, že jde skutečně o reklamu a ne zrovna zadarmo.

gevi ( 26. září 2012 20:51 )

Když Mládek pěl: "Každého dne po šichtě, tráví volno Na Rychtě, napájí se dvanáctkou, prokládá to Hanáckou..." tak nikdo Mládka nežaloval. Byla to reklama zadarmo.

fnac ( 26. září 2012 20:39 )

Kalousku, proč nedržíš hubu, když jsi permanentně ožralej ?

Lucio1 ( 26. září 2012 19:56 )

Ruská vodka svého času stála za prd., pak se ale do toho vložil prezident a opět je to stará dobrá voka se spoustou ocenění..

nekritik ( 26. září 2012 19:43 )

Ze by se někdo odvážil toho deb.la zažalovat,tak tomu nevěřím.Ale přeji jim když to udělají tak aby to vyhráli a konečně mu sklapl hřebínek

Zobrazit celou diskusi