Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vozíčkářku (†31) zabil traktorista: Příští týden se měla stěhovat do bezbariérového bytu

Vozíčkářka Zuzana se těšila, že bude žít se svým přítelem samostatně v bezbariérovém bytě ve městě. Nedočkala se.
Vozíčkářka Zuzana se těšila, že bude žít se svým přítelem samostatně v bezbariérovém bytě ve městě. Nedočkala se.  (Autor: Facebook)
Autor: Helena Lacinová, lmk - 
23. srpna 2012
06:29

Za pár dní měla vozíčkářka Zuzana Valachová (†31) začít samostatný život v bezbariérovém bytě v Žatci. Nedočkala se. Na silnici ji přehlédl traktorista (33), srazil ji a zabil.

„Už si s námi nikdy nezatančí,“ píší na sociální síti smutní přátelé dobrosrdečné Zuzky a chystají s ní rozloučení. Hendikepované ženě totiž ani invalidní vozík nezabránil v tom, aby se bavila. Tancovala v klubu Roztančená kolečka.

„Přes dva a půl roku jsem ji vedla. Tančila s přítelem Danem a vypracovali se k dokonalosti. Z jejich tance šel mráz po zádech,“ řekla lektorka tance Jaroslava Panská (47).

Byla také Zuzčinou přítelkyní. O to víc je zdrcená z toho, že se Zuzka nedočkala samostatného bydlení s Danem. „Pomáhala jsem jí vyřídit byt v pečovatelském domě. Bydlela u rodičů na vesnici, ale chtěla žít samostatně. Moc se těšila,“ plakala lektorka.

Policisté událost z pátku 17. srpna stále vyšetřují. Zuzka jela na vozíku v doprovodu přítele Dana, který jel na kole. Oba po pravé straně podle pravidel silničního provozu. Ve stejném směru jel traktorista, který měl na radlici vpředu seno. Cyklistu prý viděl, ale vozíčkářku ne a srazil ji. „Zemřela v nemocnici krátce po nehodě,“ řekla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Zraněná žena měla sedm zlomených žeber, a jedno jí propíchlo srdce.

blesk0plesk ( 17. června 2017 08:32 )

Nejela po pravé, ale po levé straně silnice. Její přítel (pako) vedl kolo po pravé straně silnice a odpoutal traktoristovo pozornost. Pako je viník smrti postižené, která si za to může sama. Nebyla jedinou dcerou je tu ještě Dita Frühaufová co dostane od traktoristy 275.000kč. Matka Jiřina Valachová 350.000kč a to pako Kebert 275.000 kč. Traktorista dostal 2 roky zákaz řízení, 2roky na 2,5roku podmínku a zaplatí celkem 1,25 milKč. Je to podnikatel, tak se může dojit. Zatím zaplatil jen svému advokátovi.

zelena.karkulka ( 23. srpna 2012 21:58 )

Jezdíme ke známým na chalupu a tam často jezdí 2 vozíčkáři na silnici,která je dost úzká-nepřipadá mi to dost bezpečné,protože tam jezdí za každého počasí-silný déš´t,sníh.Kdyby nějaké auto sklouzlo,je po nich.

kuna ( 23. srpna 2012 16:02 )

Ale jdete! Jen v Cesku k tomu milionu dojdeme a to rychle jestli silenci na silnicich budou nadale nerespektovat rychlost jizdy a porusovat pravidla silnicniho provozu.

kuna ( 23. srpna 2012 15:56 )

A nebo řadi na silnicich šilenou rychlosti.

ldraho ( 23. srpna 2012 15:48 )

Dotyčnou Zuzku jsem velmi dobře znala, naši rodiče jsou přátelé. Zuzka jezdila každý den na vyjížďky. Vozíčkáři musí jezdit po pravé straně silnice, a ona jela dle pravidel. V naší vesnici projede tak jedno auto za hodinu. Na zmíněném úseku jí musel traktorista dobře vidět. Je smutné, že někteří z vás umí jen kritizovat a vůbec nevědí o čem mluví. Nepochopí to nikdo, kdo na vozíku nebyl. Mám spoustu přátel, kteří jsou na vozíku a nemají to opravdu lehké. Kritizovat někoho za to, že jel na vozíku na silnici - to je přeci normální, že jezdí vozíčkáři po silnici, jak by se asi jinak pohybovali třeba na vesnici, kde žádné chodníky nejsou!!!! To má holka zůstat celý den doma?? Trochu přemýšlejte a pak něco pište!!! Byla to jediná dcera skvělých rodičů, kteří se o ní s láskou starali, zkuste se vžít do takéto situace, tupci!!!

Zobrazit celou diskusi