Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Bývalý starosta Kvapil a extajemník Novotný zůstanou ve vězení 4 roky

Autor: Gabriela Peringerová - 
5. června 2012
19:43

Bývalý starosta brněnských Žabovřesk Aleš Kvapil a bývalý tajemník Brna-střed Radovan Novotný jsou za korupci ve vězení na čtyři roky právem. Takový verdikt padl dnes u Nejvyššího soudu  v Brně. Platí tak rotvrdil rozsudek olomouckého Vrchního soudu z dubna loňského roku.

„Dovolání, které odsouzení podali, soud odmít jako neopodstatněné. Stejně tak dovolání státního zástupce, který chtěl pro oba vyšší tresty,“ potvrdil mluvčí soudu Petr Knötig.

Proti rozhodnutí Nejvyššího soudu se nelze odvolat. Lze ho napadnout například u Ústavního soudu. „Od klienta jsem už dostal pokyn připravit ústavní stížnost,“ Kvapilův advokát Robert Sedláček.

Bývalé politiky ODS zatkla policie předloni v únoru při přebírání úplatku kvůli stavbě budovy Sonocentrum v brněnské ulici Veveří. Krajský soud je za to poslal na sedm let do vězení. Odvolací Vrchní soud loni v dubnu rozsudek snížil na čtyři roky a pokutu milion korun pro Kvapila a půl milionu pro Novotného.

 

mariopuzo ( 6. června 2012 10:01 )

moc se mi to začíná líbit...každýho zlodějskáho ha.jzla do krimu k rathovi, ale ten trest je nízký....no co aspoň něco.....ještě potvrdit trest místostarostovi Kolína ODS

jiriforman ( 6. června 2012 08:18 )

Zato tady máme takového blba jako jsi ty. Ty to zvládněš za všechny.

lpitriska ( 6. června 2012 07:43 )

Jen houšt´ plnte "voliéry" zlodějskými modrými ptáky

taky1chytra ( 5. června 2012 21:28 )

A teď jeětě ten o Pítrovi Plesku Rááánóóó

taky1chytra ( 5. června 2012 21:26 )

Bravo Plesku 17:21 h. jsem upozornila na 2 "v triku" a už je tu máme... 19:43 h. Tedy zcela jasně v době, která je neexponovaná pro většinu diskutujích a tak článek "krááásně" zanikne ve tmě noci... Jak typické...

Zobrazit celou diskusi