Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veletrh hraček v Norimberku: Vstup dětem je zakázán!

Autor: Veronika Pukačová, mivrk - 
5. února 2012
11:36

Když jsem s fotoreportérem mířila na veletrh hraček, oba jsme byli natěšení. Přece jenom nás v Norimberku čekaly téměř 3 tisíce vystavovatelů z třiašedesáti zemí, skoro milion hraček a sedmdesát tisíc novinek! Člověk by čekal dítě na každém kroku. Opak byl pravdou. Dětem byl vstup zakázán…

Už třiašedesátý ročník norimberského veletrhu hraček totiž není pro obyčejné lidi. Je určen výhradně odborníkům, takže ani přímý nákup hraček tu ve většině případů není možný. „Tady se vytvářejí hlavně obchodní vztahy mezi výrobci hraček a prodejci,“ vysvětlil Blesku Miroslav Kotík, jednatel firmy Efko, která u nás znovu vyrábí legendárního panáčka Igráčka. Ten má na veletrhu úspěch.

Mezinárodní veletrh

Na tuto akci smějí jen osoby, které mají s hračkami co do činění obchodně. Děti mladší šestnácti let se sem rozhodně nedostanou, a kdo s nimi přijede, musí je nechat v centru pro mládež. Široká veřejnost je prostě vyloučena, aby obchodníci měli klid. Pokud chce člověk obrovský areál opravdu pečlivě projít, je to spíš na dny než na hodiny.

Když chcete najít novinky, musíte mít pořádně otevřené oči a ptát se. I když... Až po návratu do Prahy jsme zjistili, že na veletrhu existuje jakési centrum novinek. To ale v ne moc podrobném plánku nenajdete...

sonyka ( 5. února 2012 16:47 )

A ty východní soudruhu vrať školné a nebo se douč číst... Je určen výhradně odborníkům....asi ti uniklo,že jde o jinou než prodejní akci,achjojo,tp přemýšlění musí bolet,co!!!!

cat99 ( 5. února 2012 12:48 )

Zakazát vstup dětem na veletrh hraček? Tak hloupí můžou být pouze západoněmečtí soudruzi !

Zobrazit celou diskusi