Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z papeže se stal zpěvák: Natočil album vánočních písní

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lj, Famous - 
2. srpna 2009
07:38

Papež Benedikt XVI. nemá s komercí problémy a zjevně ji dokáže obhájit i u svého nadřízeného.

Po té, co povolil vatikánskému rozhlasu obchodovat s reklamou, dostal další podnikatelský nápad. Nazpíval album vánočních písní a chorálů, které by mělo být dostupné na pultech obchodů necelý měsíc před letošními Vánocemi.

Podle vatikánských zdrojů nazpíval papež litanie a chorály oslavující Pannu Marii, na albu také recituje věřícím modlitby v latině, italštině, portugalštině, francouzštině a ve své rodné němčině. Nahrávky pocházejí z Baziliky sv. Petra ve Vatikáně a doprovází ho sbor Filharmonické akademie z Říma. Nahrávky z papežské stolice doplní moderní klasické kusy Královského filharmonického orchestru z Londýna.

Album má vyjít 30. listopadu na CD pod křídli studia Geffen společnosti Universal. To produkovalo například i poslední album Johna Lennona Double Fantasy.

"Když sedíte v bazilice a posloucháte to, máte najednou pocit, že posloucháte něco, co by mohlo být neskutečně výjimečné. Je to krásná hudba jako nahrávka k filmu Misie. Papež má téměř ukolébavkový tón, když zpívá," přiznal Colin Barlow, prezident spoločnosti Geffen.

Podíl ze zisku má jít na charitu a poskytnout hudební vzdělání chudým dětem, zbytek si rozdělí Vatikán a společnost Universal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi