Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Newyorská restaurace osvobodila 140 let starého humra

Největší socha humra na světě
Největší socha humra na světě  (Autor: wikipedia.org)
Autor: Famous - 
12. ledna 2009
12:15

Humři patří k nejcennějším laskominám vyhlášených světových restaurací. Jedna newyorská se ale rozhodla jednoho takového klepetáče pustit zpět do moře.

A to přesto, že za něj zaplatila nemalé peníze. Devět kilogramů vážící korýš měl totiž podle odborníků 140 let a jedná se o vzácný exemplář.

Humrovi dali jméno George a později také svobodu. Místo na talíři skončil na dně moře, odkud byl vyloven. Do sítí se však dostal prý zcela náhodou, protože podobní letití macci jsou většinou z lovů vyloučeni. Tento se dostal mezi menší a mnohem mladší kolegy omylem.

Restaurace City Crab and Seafood zaplatila za humra sto dolarů, v přepočtu asi 1 990 korun. Jenže místo do hrnce jej kuchaři ihned umístili před fotoaparát a učinili si z něj maskota. Nakonec humra vykoupili členové organizace PETA, kteří desetinohého korýše vypustili zpět do moře ve státě Maine.

"Koupili jsme obřího humra, začali si ho fotit s dětmi a fungovalo nám to spolu docela dobře. Nechtěli jsme ho nikdy prodat, jen s jeho pomocí získat pozornost pro restauraci, a to se podařilo," uvedl šéf podniku Keith Valenti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi