Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rakouští vyšetřovatelé byli ve Fritzlově domě už před pěti roky

Rakušan Josef Fritzl na dovolené v Thajsku
Rakušan Josef Fritzl na dovolené v Thajsku  (Autor: CEN)
Autor: INT, so - 
13. května 2008
08:22

Rakouská policie ztrácí dobrou pověst. Chyby vršila již v případě Nataschy Kampusch, teď ve vytváření hrubek pokračuje. Fritzl se musí smát.

Rakouská policie má z ostudy kabát a je obviněna z pomalosti a nedbalosti při vyšetřování těch nejzávažnějších kauz. Vyšlo najevo, že nejen katastrofálně "zazdila" případ Nataschy Kampusch (20), ale udělala i řadu obrovských chyb v kauze Josefa Fritzla (73).

Tou největší chybou je, že už před pěti roky vyšetřovala v "domě hrůzy" v Amstettenu případ žhářství. A přesto, že policisté měli prohledat celý dům a přilehlé pozemky kvůli důkazům, nenašli sklepení, kde byla léta před světem ukrytá a vlastním otcem znásilňována Elisabeth (42). Oheň měl založit sám Fritzl ve snaze dostat peníze z pojišťovny.

Policie se nyní snaží svou reputaci zachránit a začala vyšetřovat další Fritzlův možný zločin. Podle řady indicií je momentálně nejznámější zvrhlík světa zapleten i do vraždy Anny Neumayr (+17), která byla nalezena mrtvá v jižním Rakousku v roce 1966.

"Máme několik svědectví, že Fritzl byl tehdy spatřen blízko místa vraždy," potvrdila policie.

A jak se vede Elisabeth a jejím dětem? Všichni jsou stále na klinice, jejich psychický stav je velmi špatný. "Jejich obličej je bledý, kůže skoro průsvitná, žádné vrásky - jsou jako porcelánové panenky," uvedli ošetřovatelé a přiznali, že něco podobného v životě neviděli. Je to tím, že na jejich obličej nikdy nedopadlo sluneční světlo.