Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ukrajina tvrdí: Tymošenko je zdravá, byla vyšetřena našimi lékaři

Autor: ČTK, zunk - 
7. ledna 2012
19:08

Někdejší premiérka Julija Tymošenko (51) se dlouhodobě necítí dobře. Ukrajinské úřady dnes informovaly, že byla vězněná politička podrobena různým vyšetřením. Tato tvrzení ovšem sama Tymošenko odmítá.

Tymošenko si trvale stěžuje na svůj zdravotní stav. Mezi potíže, které ji trápí patří i bolest páteře. Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví nyní informovalo o tom, že expremiérka byla mimo věznici vyšetřena ukrajinskými lékaři. Podstoupila prý magnetickou rezonanci, počítačovou tomografii a byl jí udělán krevní obraz. Výsledky jsou údajně v normě a Tymošenková netrpí žádnou chorobou.

To ovšem odmítá její mluvčí Marina Sorokova. V minulosti totiž expremiérka již několikrát vyšetření ukrajinskými lékaři odmítla. Mluvčí se vyjádřila následovně: "Tymošenko nebude nikdy souhlasit s tím, aby na ní prováděli experimenty lékaři zcela závislí na nynějším režimu,"

Výpovědi ukrajinských úřadů a mluvčí samotné Tymošenko se tak rozcházejí. Zpráva vězeňské služby o jejím vyšetření zní totiž následovně: "Nynější zdravotní stav Tymošenkové je uspokojivý... krevní obraz je v normě".

Tymošenko je ve vězení držena od loňského srpna. Odsouzena byla za údajné uzavírání nevýhodných smluv s Ruskem. Západní svět tento postup ukrajinské vlády odmítá. Zdá se totiž, že jde o utlačování opozice a nikoliv trest za zpronevěření státních peněz.

Manžel zatčené političky Oleksandr Tymošenko dostal tento pátek politický azyl v České republice.

Petrolin ( 8. ledna 2012 14:21 )

Ať je ráda,že je v lochu,venku by nepřežila.Co se dá dělat,kariera majitelky videopůjčovny,političky a premierky,která nadělala miliony v energetice skončila.Napřed byla odsouzena v Rusku(jako premierka tam nějaký čas nesměla jezdit)a nyní i na Ukrajině.Prachy již jsou zašité u nás a uživatelka se jich dočká za 3-4roky když bude hodná a když je její choť neprobendí.

gogo ( 8. ledna 2012 11:13 )

Přesně tak... Přesně tak ...

fiat ( 8. ledna 2012 09:11 )

možná jsou různé proudy, ale také mám dojem, že se kmotři nakonec domluví,protože ono to ani jinak nejde.

jiriforman ( 8. ledna 2012 08:46 )

Nemáš psát svoje bláboly a nebudeš muset číst bláboly jiných. To je zákon akce a reakce.

nojasne ( 7. ledna 2012 21:53 )

Jsme příliš malý stát, abychom si mohli dovolit dvě politické mafie, jsme přece Češi tak se na tom magistrátu a ve správních radách vžydcky nějak domluvíme.

Zobrazit celou diskusi