Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ruská fotografka si hraje s iluzí: Všechno létá vzduchem

Autor: mivr, INT - 
11. října 2011
19:39

Bývalá ruská Playmate Anka Zhuravleva (30) před pár lety skončila s kariérou modelky a začala se zabývat fotografováním. A její práce jsou skvělé! Umělkyně sází na iluzi a ignoruje gravitaci.

V devadesátých letech se živila jako modelka. V roce 1999 se dokonce objevila na stránnkách prestižního pánského časopisu Playboy. Jeden čas pracovala v tetovacím salónu či zpívala v rockové kapele. Vždy ji zajímalo, jaké to je stát na druhé straně fotoaparátu.

Rodačka z Petěrburgu vystudovala v Moskvě umění. Začala malovat, od roku 2006 fotí. S novou sérií snímků, kterou nazvala Pokroucená gravitace, se asi inspirovala u Philipa Halsmana, který vytvořil fotku malíře Salvadora Dalí. Kolem umělce na snímku létající kočky a voda. Anka Zhuravleva se pustila do něčeho podobného. Její modelky se na fotografiích vznášejí při různých situacích.

khubicek ( 11. října 2011 19:52 )

tak vzhledem k tomu, ze jde pouze o photoshopove retuse, tak nazyvat to "fotografovanim" je celkem usmevne... to je pak fotograf kazdej, kdo ma do prde.le diru a v mobilu fotak...

Zobrazit celou diskusi