Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psychiatr spal s pacientkou na zemi ordinace, zažalovala ho

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mivr - 
16. srpna 2011
15:30

Psychiatr zneužil slabé chvilky pacientky! Matce dvou dětí řekl, že je na začátku něčeho nového, a vyspal se s ní na podlaze své ordinace, zatímco za dveřmi čekal zástup žen na prohlídku nemocnice. Poměr s vdanou ženou trval patnáct let. Po rozchodu ho žena udala.

Pacientka trpěla nízkým sebevědomím, poté co se dozvěděla, že má problémy se štítnou žlázou a podstoupila několik operací břicha včetně odstranění dělohy. Lékař Steven Lomax, který byl ženatý, jí řekl, že je na začátku něčeho nového. Snažil se jí psychicky pomoci. Jeho metody byly ale zvláštní.

Jejich konzultace, které probíhaly dvakrát týdně v nemocnici v městě Castel na ostrově Guernsey ležícím u Velké Británie, přerostly v sexuální vztah. To bylo v roce 1988 mezi únorem a květnem. Brzy se přiznali drahým polovičkám a patnáct let žili spolu. Nakonec se rozešli a žena ho teď udala.

Nahrával jí kazety, nesměla o nich říct manželovi

Před tribunálem tvrdila, že měl během konzultací nemístné, flirtovné poznámky. "Choval se uvolněně a přátelsky. Bylo to jako sedět s kamarádem," popisovala dnešní šedesátnice. "Četl mi horoskop a tvrdil mi, že stojím na začátku něčeho nového. Byla jsem natěšená. Nahrával mi kazety. Říkal, ať o tom nemluvím před manželem. Jeho písničky a to, co mi říkal, to vše mi dávalo pocit, že jsem výjimečná," vyprávěla.

"K sexu u něj v ordinaci se schylovalo už dříve, ale já si pamatuji jen na tohle, protože za dveřmi bylo hodně lidí. Čekali na prohlídku," vzpomínala. Pak došlo k polibku poté, co ji odvezl jednou domů. Za pár dní ji pozval k sobě domů, zatímco jeho žena byla pryč. "Ten den začal náš sexuální vztah," řekla bývalá pacientka. To bylo 21. dubna v roce 1988. O čtyři dny později jí řekl, že ji miluje. "Také jsem ho milovala, ale cítila jsem se zmatená a cítila jsem se špatně," vzpomínala.

On vinu popírá

Asi za měsíc opustil manželku, zničil lékařské spisy o nové milence, která nechala rodinu, a nastěhoval se s ní do bytu. Po patnácti letech se rozešli.

Doktor Lomax je už v důchodu a žije ve Francii, u soudního stání konajícím se v Londýně nebyl přítomen. Popírá ale, že by s ženou měl poměr v době, kdy ještě byla jeho pacientka a že zničil její zdravotní dokumentaci. Pokud se mu ale vina prokáže, mohl by přijít o licenci. Případ se bude dále projednávat.

gogo ( 17. srpna 2011 12:18 )

Zdravím...

gogo ( 17. srpna 2011 12:17 )

Ale hlavně : V každé ordinaci je kanape....

gogo ( 17. srpna 2011 12:17 )

Ted ještě tu o Karkulce... "Spal s pacientkou na zemi !" Panebože to je ale pitomost...

djaba ( 16. srpna 2011 23:03 )

Přesně tak ,to jsme se tedy všichni jak jsme tady,vyspali s kdekým .Zdá se že ve 21. století nevymizí slovník našich babiček .

verca21 ( 16. srpna 2011 21:56 )

Pokud s ní spal, tak o co jde???? Pokud s ní měl pohlavní styk, tak to je jiná!!!! Ach ty novináři a jejich slovní projevy.

Zobrazit celou diskusi