Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při požáru svatebního stanu v Kuvajtu zemřelo 41 žen a dětí

Hustý a štiplavý dým z pneumatik dusil obyvatele z Karviné-Hranic
Hustý a štiplavý dým z pneumatik dusil obyvatele z Karviné-Hranic  (Autor: Ivana Žáková, ilustrační foto)
Autor: lj, ČTK - 
16. srpna 2009
07:12

Při požáru svatebního stanu v Kuvajtu zemřelo nejméně 41 žen a dětí. Dalších 76 lidí utrpělo zranění. Příčina požáru zatím není známa, uvedla dnes agentura AP.


K neštěstí došlo v governorátu Džahra, který leží západně od hlavního města Kuvajtu. Řada z více než 70 zraněných, kteří byli s popáleninami převezeni do nemocnic, je prý v kritickém stavu.

Mluvčí kuvajtského ministerstva vnitra uvedl, že úřady měly problémy při vyprošťování zraněných, protože práce komplikovalo množství příbuzných a přihlížejících, kteří se na místě nacházeli. S transportem zraněných pomáhaly i armádní sanitky.

Přestože příčina požáru zatím není oficiálně známa, k tragédii podle agentury DPA přispěl fakt, že stan byl z velmi hořlavé bavlny a neměl žádný nouzový východ. Neštěstí je prý nejhorším v Kuvajtu za posledních 40 let.

Svatební oslavy v konzervativní arabské zemi jsou oddělené pro muže a ženy. Děti se účastní oslav spolu se ženami.

Podle šéfa kuvajtských hasičů by po sobotním neštěstí mohly být oslavy svateb ve stanech zakázány.

 

paila ( 16. srpna 2009 13:35 )

Hani, česká politika nemá nic společného s požárem v Kuvajtu. Stan byl z velmi hořlavého materialů a bez možnosti unikových východů, takže stačila jedna převrácená svíčka anebo drobný elekrický zkrat a neštestí je na světě, takže je docela možné, že to byla opravdu jen nehoda.

hani ( 16. srpna 2009 08:56 )

Nekdo tak vymstil. Nejzlobivejsi zvire jsou clovek. Nekdo tak ucinil se zavisti a zloby. Muze to byt i nescastna nahoda. Jenom ne verim. Nebo jako postrach pro jine. Lide ne vi proc zemreli. Jako z Petra Zelenky udelali zrudu, jako rusam znicili podvodnu lod KURSK. Tak spalili desitky nevynne lide. Musite mlcat za psychotropnu genetycku zbran - zbran Paroubka a doktoruv Hanke i Kala z nem, Bohunice. Jejich moc bavi vse co deje. Bavi to i policie i langeruv a vsech bandituv Ceska. V Ukrajne a Rusku kazdy den vybuchne osobni dum nabo byt - lide primitivne vyrobi eleksiry. Milicie nic ne vi. V Cesku to nejsou - vsechno jsou pod kontrolou policie, zabakuv a mafie.

Zobrazit celou diskusi