Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žralok zabiják napadl surfaře! Ten žije!

Velký bílý žralok
Velký bílý žralok  (Autor: Richard Jaroněk)
Autor: INT, val - 
10. července 2009
16:41

Paul Buckley (37) seděl jako obvykle na svém surfařském prkně, když ho náhle napadl obrovksý 3,5 m žralok! Roztrhal surf na kusy a Paula vážně pokousal. Surfař se statečně bránil a díky tomu, že chytil žraloka za ocas si i zachránil život.

Šokovaný Paul vypověděl, že reagoval instinktivně a to mu zcela jistě zachránilo život. "Říkal jsem si, že když ho chytim za ocas, nemůže se ke mně tlamou dostat."

"Moji přátelé a já jsme seděli na prknech. Já jsem měl najednou divný pocit, slyšel jsem něco zvláštního a doslova cítil přítomnost něčeho děsivého a agresivního," řekl dojatý surfař.

"V tu chvíli mi bylo jasné, že je to žralok. Byl jak nějaký šílený Rottweiler a vydával podivné zvuky. Sílu měl vskutku neuvěřitelnou! První věc, kterou jsem zakřičel poté co mě napadl bylo: Ne, bože, já nechci umřít takhle," vyprávěl strašný zážitek s dobrým koncem surfař Paul Buckley.

Tři a půl metrový žralok to pochvíli vzdal a vzdálil se od Paula, ten se tak mohl "doplácat" ke břehu a zachránit si život.

Vše se odehrálo na pobřeží městečka Jongensfontein v jižní Africe v Indickém oceánu.

Pieter de Witt (16), který vše viděl ze své terasy nedaleko od místa incidentu okamžitě zavolal svoji sestru, která zraněného Paula dopravila do nemocnice.

Kousanec na Paulově noze byl téměř 37 cm široký a 3 cm hluboký, ale naštěstí se žraloku nepodařilo prokousat až k tepně. Napadený surfař byl tak mimo ohrožení života.

Lékaři za pomocí 150 stehů Paula ošetřili a druhý den z nemocnice propustili.

Jeden z místních záchranářů řekl, že si je jistý, že to musel být velký bílý žralok.

mouse ( 10. července 2009 22:12 )

malý černý žraloci nikoho nedojmou, jedině velkej bílej s velkou držkkou.

Zobrazit celou diskusi