Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přežila zkázu Titaniku: Leo a Kate ji znovu zachránili!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, vk, pes - 
13. května 2009
06:49

Britka Millvina Dean (97) málem skončila na ulici! Dvakrát musela dražit to jediné, co měla – vzpomínky na dětství, kdy byla jednou z cestujících na Titaniku. Teď ji museli zachránit Leonardo DiCaprio a Kate Winslet!

Poslední přeživší z »nepotopitelné« lodi neměla peníze na pečovatelský dům. Teď se na ni »složily« celebrity ze stejnojmenného filmu a darovaly jí 650 tisíc korun.

Představitelé hlavních postav slavného filmu Titanic Kate Winslet (33) a Leonardo DiCaprio (34) společně s režisérem snímku Jamesem Cameronem darovali peníze nadaci Millviny Dean, kterou založil irský aktivista a fotograf Don Mullan. „Vyzval jsem tvůrce a aktéry filmu Titanic, aby podpořili náš fond, a jejich štědrost mne velmi mile překvapila,“ uvedl Mullan s tím, že osloví ještě kanadskou zpěvačku Céline Dion.

Millvina Dean byla jako pouze devítitýdenní kojenec nejmladší pasažérkou na Titaniku. Když slavný parník v dubnu 1912 narazil do ledovce, byla společně s matkou a bratrem naložena do záchranného člunu. Její otec katastrofu nepřežil a matka se poté vrátila s dětmi do Anglie.

Loni byla Dean nucena uspořádat dražbu památečních předmětů z Titaniku, aby získala prostředky na další pobyt v domově důchodců. Nejprve vydražila historický kufr s oblečením. Při druhé dražbě dala do aukce poslední věci, které jí zbyly, mj. pytel, v němž byla 15. 4. 1912 zachráněna.

Drama Titanic natočil režisér Cameron v roce 1997 a s tržbami přes 1,8 miliardy dolarů se stalo největším kasovním trhákem všech dob. Film proměnil jedenáct oscarových nominací, včetně ocenění za nejlepší film.

makmark ( 13. května 2009 11:09 )

jestli je to vůbec pravda (když se tam tak ted nudíte) ?

hanahana ( 13. května 2009 08:34 )

Ziju v Anglii uz delsi dobu no a zivotni uroven i senioru se s Ceskou srovnat neda,jestly pani z Britanie mohla byt na ulici tak co Cesti duchodci ty by jsme u nas v CECHACH na ulici jen prekracovaly.....Takovy kecy....

franceska009 ( 13. května 2009 08:14 )

jediný co nechápu je že titanik se potopil roku 1912 a od té doby uplynulo 97 let a paní je 97 let, tak jak si na to může pamatovat a vyprávět??

miriam ( 13. května 2009 07:49 )

Milý redaktore, paní by neskončila na ulici, jen by nemohla pobývat v domě za sto tisíc měsíčně - sami jste to psali, koukej http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-zajimavosti/113675/vydrazila-veci-z-titaniku-aby-mela-na-star obinec.html

Zobrazit celou diskusi