Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obamův trapas ve Štrasburku: "Jak se to řekne v rakouštině?"

Barack Obama
Barack Obama  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: jos, INT - 
4. dubna 2009
19:12

Americký prezident Barack Obama má na svém kontě první »bushismus«. Tak se totiž říkalo četným přeřekům z nevědomosti jeho předchůdce George Bushe.

Obama se ho dopustil, když na tiskové konferenci ve Štrasburku odpovídal rakouské novinářce. „Nevím, jak se to řekne v rakouštině (»in Austrien«), ale my na to máme takové rčení,“ seknul se Obama.

No, věřeme tomu, že Američan ví, že je momentálně v ČR a ne v Československu!

Natočte nebo vyfoťte Obamu v Praze! Své snímky a videa můžete posílet na naší e-mailovou adresu online@ringier.cz. Nejlepší z nich zveřejníme a odměníme honorářem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lipno ( 5. dubna 2009 07:51 )

více to, ža se chce sejít s politickou mrtvolou Havlem. To si neověřil, o jakého člověka se jedná? (podporoval bomardování Srbska, byl místopředsedou SČSP a bůhví, co ještě vyleza na povrch.)

jelinek ( 4. dubna 2009 22:27 )

Vzhledem k tomu, že Rakousko rakouštinu skutečně zná a používá... nehodnotila bych Obamovu otázku jako úplně nesmyslnou...

jirkaplacek ( 4. dubna 2009 21:52 )

Při vší úctě k Východní Marce (ví mládež - vo co go?). I kdyby si popletl Česko a Československo. Co na tom? Pokud však zítra OPRAVDU bude vypravovat, že chce "zrušit" (jedno jak to nazve), jaderné zbraně - potom BY TO BYL tutan. Harry Truman, který se stal (proti svému očekávání) hlavním arbitrem, zda použít atomovou bombu nad 2 městy Japonska, musel mít ohromné dilema. Takové nikdo neměl před ním ani po něm! Rozhodl - při vší úctě k nevinným obětem ve městech Hirošima a Nagasaki - správně. Od té doby více než 60 let žijeme bez globální války. V tom nehraje hlavní roli globalizace - sdružování dřívějších tradičních nepřátel (Britanie, Německo, Francie, Rusko atd.) do různých "spolků". Jaderná zbraň však zkonkretizovala "boží hněv", "bič boží" či jak to chcete nazvat. Můžete na své "nepřátele" zaútočiit. Jako vždy nevíte, s jakým úspěchem. ROZDÍL JE V TOM, že víte STOPROCENTNĚ jedno: zahynete také a s vámi i vaši blízcí. To je moc silná káva. Takže doufám, že pan Obama má připraven projev s jinou výzvou než tou: "všichni naráz zrušíme jaderné zbraně". Zní to pěkně, copak o to. Ale život bohužel nepřináší jednoduchá řešení. Pan Obama by se (v českém vidění) zapojil mezi pravdoláskaře. Krásný ideál, to jo. Ale - pan Havel i pan Obama prominou - to měl Uljanov také, že?

Zobrazit celou diskusi