Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Počet obětí belgického Jokera vzrostl na 4

Autor: ČTK - 
23. ledna 2009
17:35

AKTUALIZOVÁNO, VIDEO: Dvě děti a jednu ženu v pátek zabil muž ozbrojený nožem v jeslích v Termonde severně od Bruselu. Muže, který byl v obličeji pomalovaný jako Joker z filmu Batman, již policie dopadla.

AKTUALIZOVÁNO:

Na následky zranění způsobených šíleným útočníkem zemřelo v nemocnici již třetí dítě, malý chlapec.

S odvoláním na vlámskou televizní stanici VTM to oznámila agentura AFP.

Útočník podle místního deníku Het Laatste Nieuws dalších dvacet dětí zranil. Policie podezřelého již dopadla. Uvedl to internetový server Le Soir. Podle něj je údajný vrah v současnosti vyslýchán.

278651:gallery:true:true

První informace tvrdily, že zločincem je otec jednoho z dětí, které jesle navštěvovalo. Jedna ze zaměstnankyň zařízení ovšem později uvedla, že personálu jeslí útočník vůbec nebyl znám. Spekulacemi jsou stále i informace, že údajný vrah utekl ze zdravotnického zařízení, jak tvrdí některá vlámská média. Ta rovněž uvádějí, že obličej muže byl v době útoku pomalován černou a bílou barvou.

Podle předběžných zpráv útočník zavraždil dva dospělé a tři děti. Belgický ministr vnitra Guido De Padt, který se dostavil na místo neštěstí, později údaj upravil na dvě oběti - jednoho dospělého a jedno dítě. V nemocnici pak na následky poranění zemřelo ještě druhé dítě. Zraněna je dále asi ještě desítka osob a některé z nich jsou v ohrožení života.

"Lidé, kteří nebyli zraněni, byli v šoku a v současnosti je jim poskytována pomoc psychologů. Ještě nevíme, kdo byl pachatelem," uvedl podle internetových stránek vlámského deníku Het Laatste Nieuws starosta Termonde Piet Buys.

 

vivi ( 23. ledna 2009 18:22 )

Jak někdo může být tak krutý, vtrhnout do školky a zabít tam učitelku a tři malé děti, vždyt' to musí být lidská ZRŮDA a měl by se stydět, když udělal něco takového!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi