Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná Miss Buranská hledá spolužáky: Kdo si s ní sedne do lavice na Akademii žurnalistiky?

Video se připravuje ...
12. září 2014
15:43

Pohledná brunetka dostala letos korunku a titul Česká Miss Earth, její hlavní cenou ale bylo studium na Akademii žurnalistiky a nových médií. Ani na minutu prý nepřemýšlela nad tím, že by se poukazu zbavila!

Má ráda adrenalin, třeba i proto skáče padákem… Stejně jak prý byla ve svém živlu, když mohla pozorovat frmol v Blesku těsně před uzávěrkou. „Byla jsem z toho nadšená. Ta práce mě fascinuje. Z pozice čtenáře vypadá jednoduše, ale až takhle si člověk uvědomí, jaká je to dřina,“ prohlásila Nikola.

Video Miss Buranská jde na Akademii žurnalistiky, kdo si přisedne? - David Vaníček, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Jako účastnice České Miss navíc pozorovala práci novinářů z druhé strany. „Já už jsem si jako malá hrála na moderátorka, dělaly jsme si se sestrou mikrofony, tam to asi začalo,“ popisuje první impuls pro novinařinu Nikola. A nepopírá, že nejvíc ji přitahují sportovní rubriky. Chodí s fotbalistou Baumitu Jablonec Filipem Novákem a často sportovní témata řeší doma u večeře.

Nikol a Filip na sebe mají méně času, ale vztah jim zatím i po Miss vydržel. Nikol a Filip na sebe mají méně času, ale vztah jim zatím i po Miss vydržel. | Foto Blesk - Marek Pátek

Ještě před Miss začala Nikola studovat veřejnou správu a čekají ji státní zkoušky, přesto chce zkusit i jiný obor, média. Nikola na začátku léta šla do Akademie žurnalistiky na přijímací pohovor a byla z něj nadšená. „Není čeho se bát, oni si s vámi jen povídají, zajímají se o vaše koníčky, osobnost, pohoda,“ smála se spokojená Nikola.

David Vaníček z Blesk TV ukazuje práci v newsroomu České Miss Earth 2014 Nikol Buranské. David Vaníček z Blesk TV ukazuje práci v newsroomu České Miss Earth 2014 Nikol Buranské. | Blesk - Martin Přibyl

Chcete to zkusit taky? Přihlášky ke studiu můžete posílat do 30. září. Můžete vybírat z denní, nebo kombinované formy studia. Obě formy jsou rozvrženy do tří let a školné je 25 tisíc za školní rok. Akademie vám navíc vyjde vstříc s termíny přijímacích zkoušek. Ty probíhají v individuálních termínech, aby vám vyhovovaly.

Přihlášku si můžete stáhnout na webových stránkách www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz. Potřebovat budete ověřenou kopii maturitního vysvědčení a potvrzení lékaře.

Miss čtenářů Blesku se stala Blesk Česká Miss Earth Nikola Buranská Miss čtenářů Blesku se stala Blesk Česká Miss Earth Nikola Buranská | Foto Blesk - Jan Tůma

naser ( 13. září 2014 20:47 )

pro reportera blesku netreba ani zakladka

naser ( 13. září 2014 20:47 )

do blesku na praxi, to me pobavilo.

majojo ( 12. září 2014 23:57 )

 Krásná, ale blbá. Na víc nemá - leda mě ještě napadají plzeňská práva.

soltero1 ( 12. září 2014 16:55 )

Nač školu? Stačí pět tříd školy základní, výsledky tomu odpovídají...

Zobrazit celou diskusi