Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Rodiče jsou zděšeni: V mateřské škole prý řádí syfilis!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
22. června 2009
21:45

Jedno z dětí v mateřské škole ve Frýdlantu na Liberecku onemocnělo vážnou infekční chorobou, údajně by to měla být syfilis. Lékaři, vedení školy i radnice však odmítají sdělit, o jakou nemoc jde.

Mateřskou školu navštěvuje 90 dětí, všechny nyní musí projít trojnásobným odběrem krve. Pediatrička, ředitelka školy i vedení radnice odmítly sdělit, jakou chorobou dítě trpí.

"Nesmí nám říct, co je to za nemoc ani jestli je to přenosné a jak je to přenosné," sdělila televizi matka jednoho z dětí. Mezi lidmi se hovoří o syfilis nebo HIV. Zatím však není jasné, jak by se dítě nakazilo.

Krajská epidemioložka o případu zatím nebyla informována, podle Novy se o případ už zajímá policie.


Syfilis je pohlavně přenosná choroba, která dříve často končila smrtí nemocného. V současnosti se dá poměrně snadno léčit antibiotiky. V roce 2007 v Česku vzrostl počet nových onemocnění syfilis o téměř 64 procent oproti předchozímu roku. Zjištěno bylo 822 nových případů, o 320 více než v roce 2006.

gogo ( 23. června 2009 21:33 )

Já vím, Ty jsi přece ten chytrý chlapec co je bohatý, má velmi dobře placené místo a několik vysokých škol. Vím že jsi se o tom již nejednou zmiňoval... Promiň, zapomněl jsem na to... Jen se Ti divím, při Tvém vzdělání, že svůj šarm, vtip a brilantní sloh věnuješ kanálu-bulváru. To je Tebe snad nedůstojné nemyslíš ? Ale co se Tvých peněz týče - je mnoho věcí, které si za peníze nikdy nekoupíš. Bohužel... Nekoupíš si (mimo jiné) čas, lásku, přátelství, rozum, zdraví a ani nás dva. Máš holt smůlu singhajíčku....

gogo ( 23. června 2009 13:57 )

singhajo, singhajo ... to mi opravdu tak závidíš ? Milý hochu, věř že není co .... Plácat znamená mluvit o ničem, víš ? Prostě mlátit prázdnou slámu... A na mlácení jsou zde jiní odborníci..... A hlavně politici... A někdy Ty ....

hani ( 23. června 2009 13:44 )

Syfilidou da nakazit i jidlom. A teta nemoc zustane na vsechny zivot. A deti budou slabe a snadnej onemocni cukrovkou, rakovinou a jine spatne nemoce. Proc doktori ne rikaji ze rakovina jsou infekce - sami pro to vi. Genetycka nemoc - nakazi indyvidualne. Pres jidlo. Prosti lide ne vi co to je infekcni nemoce. Duverovat doktori. Zeptejte v nem. Bohunice doktori Robek, Garajova, Linchartova, Vomela, Prochazka, Benda, Sura - chirurgie. Te nakazi vas cym chcete, taky HIV, tuberkuloza, zloutenka. Jsou darebaky jako i jeji reditele - Topolanek, Bem, Julinek, Kalousek a moc jine. Nikdo to ne odpira. A socdemaky jako Paroubek s nyma spolupracuji. Mlci pro jeji zlociny. V Brne mohou nakazit i deti, i stare lide moc spatnou nemoce kteru nikdo ne leci a ne diahnostuje - allergie na vsechno jidlo. Jako AIDS jenom v krve nic neni. Konci to smrti. Syfilida jsou kvety, psychicke infekce to je klass spicek od mediciny.

kriskros ( 23. června 2009 13:25 )

No a jak by se lehce nakazily? to že jednomu teče krev, neznamená, že se ostatní automaticky nakazí. Lidi neblázněte.

jirkaplacek ( 23. června 2009 11:00 )

Syfilidou se nedá nakazit líbáním nebo jídelním příborem. Leda, že byste se kousali a poškodili si sliznici. To je tak řídké, že to zcela vylučuji. Daleko pravděpodobnější je přenos už od matky, v prenatálním období. Ano, včera to potvrdili v TV. Syfilis se často projevuje až s odstupem několika let. Na druhé straně - ze stejných důvodů, je takřka nepravděpodobný přenos na jiné dítě. Měli by svolat rodiče všech dětí a uklidnit je. Nemoc je poměrně snadno léčitelná, přenos na další dítě takřka vyloučen. Pro jistotu odeberou ony vzorky. Fakt netuším, proč okolo toho dělají takové tajnosti. K panice není důvod. Jedině, že by někomu vadilo, pokud to dítě bylo například tmavší. Taková žloutenka, to by bylo opravdu horší. Něco o tom vím.

Zobrazit celou diskusi