Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

U Frýdlantu hoří nelegální skládka německého textilu

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: HZS Tachov)
Autor: ČTK - 
8. února 2009
10:09

Ve Frýdlantském výběžku hoří nelegální skládka německého textilu. Požár objektu o rozloze zhruba 50 krát 30 metrů v Boleslavi u Černous byl nahlášen v sobotu po 21 hodině.

Požár se ještě v noci podařilo lokalizovat, odpad však stále doutná a hasiči na místo dohlížejí.

Příčiny požáru zatím nejsou jasné. "Nelze vyloučit nedbalost, ale víc se přikláním k úmyslnému zapálení," řekl vyšetřovatel hasičů Radek Míka.

"V noci jsme se dohodli, že bude nejlepší nechat sklad kontrolovaně vyhořet," poznamenal vyšetřovatel. Objekt, v němž hoří, stojí podle něho osamoceně, a tak nehrozí, že by se oheň rozšířil.

Není to poprvé co na Frýdlantsku textilní odpad hoří. Podobných nelegálních skladů je ve výběžku hned několik - v nedaleké Bulovce, Frýdlantu nebo Dolní Řasnici, kde hasiči likvidovali požár textilu naposledy v červenci 2007. Tehdy také někdo odpad úmyslně zapálil, aby se ho zbavil. Podobná bude podle starosty Černous Josefa Konkuse příčina i tentokrát. "Čekal jsem to, jen jsem nevěděl, kdy to přijde," poznamenal.

selskymrozumemcz ( 8. února 2009 15:38 )

Jen kdyby to bylo obráceně, to by jsme to schytali. Navrhuji celou skládku bagrem odhrnout zpět do Německa... klidně i hořící.

daneka ( 8. února 2009 13:26 )

Celá republika je jedna velká skládka.

Zobrazit celou diskusi