Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zděšení v Rakousku: Svědci Jehovovi našli ve své budově bombu, mohla vybuchnout

Autor: ČTK - 
30. března 2024
18:02

V budově náboženské společnosti svědci Jehovovi v rakouské obci Kalsdorf u Štýrského Hradce byl v pátek večer nalezen podezřelý balík. Policie následně zjistila, že jde o funkční výbušné zařízení. Informovala o tom dnes agentura APA. Podle policejního mluvčího bylo zařízení schopno způsobit velké škody.

Balík objevili členové této náboženské komunity v době bohoslužby, které se účastnilo zhruba 50 lidí. Informovali policii, která následně oblast uzavřela a povolala pyrotechniky. Ti balík zajistili a přepravili na jiné místo k prozkoumání.

Policejní mluvčí ráno uvedl, že balík někdo do prostor využívaných svědky Jehovovými zjevně umístil záměrně. „Jednalo se o neobvyklé výbušné zařízení, které bylo podomácku vyrobené, ale v podstatě funkční,“ sdělil později. Nelze podle něj vyloučit souvislost se dvěma výbušnými zařízeními nalezenými loni v prostorách svědků Jehovových v rakouském Leibnitzu.

Policie případ dál vyšetřuje a přijala opatření k zajištění ochrany svědků Jehovových. Vyzvala rovněž veřejnost ke zvýšené pozornosti a neprodlenému hlášení podezřelých událostí či předmětů.

Video  Výbuch na mostu Rainbow Bridge zachytily kamery.  - Twitter
Video se připravuje ...

6vox6 ( 31. března 2024 10:20 )

Zase nějaká nespolehlivá fušeřina.

Uživatel_5142568 ( 30. března 2024 22:04 )

Kuku

Veruska18 ( 30. března 2024 21:44 )

Článek působí nedůvěryhodně. Fotografie asi vytvořila AI. Událost se měla odehrát v Rakousku. Nechápu, proč jsou záběry z Francie. V pozadí je Eiffelova věž, na policejním voze je nápis „police nationale". Nechápu, co nám chce autor říci tou fotografií se spící paní. To nejspíš vyfotil někoho na nádraží, ne na shromáždění svědků Jehovových.

Zobrazit celou diskusi