Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ivanka je rozmazlený snob, tvrdí bývalá kamarádka Trumpové. „Chodila za tátou pro kreditku“

Autor: ksi - 
22. listopadu 2020
21:38

Tohle Ivanku Trumpovou (39) nejspíš příliš nepotěší. Její bývalá nejlepší kamarádka ze školy, Lysandra Ohrstromová (38), napsala pořádně šťavnatou zpověď o jejich někdejším přátelství pro časopis Vanity Fair. A rozhodně se nedržela zpátky, neboť dceru amerického prezidenta popsala jako rozmazleného a manipulativního snoba.

Ohrstromová, která působí jako novinářka se zaměřením na Blízký východ, se s poradkyní prezidenta Donalda Trumpa (74) seznámila na Chapinu, prestižní dívčí škole na Manhattanu. „Byly jsme více než deset let nejlepší kamarádky, postupně jsme se ale odcizily,“ popisuje Ohrstromová, jež šla dokonce Trumpové za družičku na její svatbě s Jaredem Kushnerem (39) v roce 2009.

Luxus i kreditka od táty

Ivanka byla podle autorky hvězdou třídy: „Když slavila 13. narozeniny, vzala nás 15 dívek třemi limuzínami do Atlantic City, kde jsme měly na celý víkend podkrovní apartmá v luxusním kasinu Taj Mahal.“

Dále tvrdí, že miliardářská dcerka byla během dospívání posedlá bohatstvím svého otce. „Nebudu číst o zas*ané chudině,“ zlobila se údajně, když jí někdo doporučil knížku o manažerovi restaurace. „Chodila za tátou do kanceláře, aby jí půjčil svou kreditku na nákupy. Nejdřív vždycky udělal malé kázání na téma, kolik peněz dává její matce, ale nakonec jí vždycky kartu půjčil.“

Ukazovaly spolu prsa z okna třídy

I když Ohrstromová Ivanku vyloženě nehaní, je její zpověď plná pikantních zážitků. Andělsky vyhlížející blondýnka prý své spolužačky ze soukromé školy ráda naváděla ke špatnostem: „Jednou nás přemluvila, ať z okna třídy ukazujeme prsa prodavači párků.“ Všechny exhibicionistky pak dostaly trest, kromě Ivanky, které se podařilo z obnažovacího incidentu vykroutit.

Uměla si prý dospělé vždy omotat kolem prstu: „Dokázala být zdvořilá a zábavná.“ Ohrstromová o své bývalé kamarádce nemluví jen špatně, nejvíce si na ní vážila toho, že je dobrosrdečná a štědrá. „Donedávna mi posílala dárky k narozeninám a zvala mě na večírky, které pořádala.“

Malou vzpomínku ve své zpovědi věnovala i odcházejícímu americkému prezidentovi. „Příliš si mě nevšímal. Myslím, že neznal ani mé jméno, ale nikdy se nezapomněl zeptat: Je Ivanka nejhezčí v ročníku?“ Než pochopila, že Trumpovi neumějí vtipkovat na svůj účet, odpovídala prý: „Určitě patří do první pětky“.

Dcera prezidenta jako nikým nezvolený veřejný činitel

Přítelkyně se od sebe začaly postupně čím dál více vzdalovat. Jednou se třeba pohádaly kvůli rozdílným názorům na dostupnost bydlení na Manhattanu. „Ly, už s tebou o těchto věcech nemůžu mluvit, protože jsi se vážně stala marxistkou.“

Úplný konec jejich přátelství by se dal datovat k době, kdy se stal Trump prezidentem a Ivanka povýšila na jeho poradkyni. „Během posledních čtyř let jsem nedokázala ignorovat, že kamarádka, která mi z klína vytrhávala zarostlé chlupy, se jmenovala do role nevoleného veřejného činitele a snaží se narušit demokracii,“ uvedla Ohrstromová, které prý chybí její stará kamarádka Ivanka.

Lituje však toho, že jí nevystavila účet za její špatné chování v Trumpově administrativě už dříve, uzavírá ve Vanity Fair.

Bývalá Ivančina kamarádka pracuje jako novinářka na volné noze pro The Observer a Huffington Post. Strávila dva roky v Bejrútu jako reportérka a absolvovala stáž v Al Jazeera English.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi