Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie v hotelu s nakaženými koronavirem: Nejméně deset jich zemřelo při požáru v Indii

Autor: ČTK - 
9. srpna 2020
22:15

Nejméně deset pacientů nakažených koronavirem v neděli zahynulo při požáru, který vypukl v provizorní nemocnici ve městě Vidžajavada na jihovýchodě Indie. Plameny zasáhly hotel Swarna Palace, který místní úřady využívaly k hospitalizaci lidí s nemocí covid-19. Požár se podařilo dostat pod kontrolu asi po půlhodině a zbývající pacienti byli přemístěni do jiné nemocnice ve městě, uvedla britská BBC. Více než 20 dalších lidí utrpělo zranění.

Pobouření a smutek v souvislosti s požárem vyjádřil i indický premiér Naréndra Módí. Příčina požáru není známá, policie incident vyšetřuje. Místní úřady již oznámily, že rodiny obětí dostanou od státu odškodné.

Jde již o druhý podobný incident v centru, kde se léčí nemocní s covidem-19, za posledních několik dní. Ve čtvrtek vypukl požár v jiné „covidové nemocnici“ ve městě Ahmadábád. Plameny na místní jednotce intenzivní péče usmrtily osm pacientů. Příčinou tohoto požáru byl podle místních hasičů elektrický zkrat.

Indie má třetí největší počet nakažených koronavirem na světě, země oznámila již více než 2,1 milionu případů. Přes 43 000 nemocných zemřelo. Dnes indické úřady ohlásily 64 000 nově infikovaných, což je rekordní denní nárůst.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi