Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Holčička (†9) snědla v dovolenkovém ráji zmrzlinu a zemřela. Kvůli alergické reakci?

Autor: Mii - 
20. února 2019
17:30

Ke smutné události došlo začátkem týdne ve španělském regionu Costa del Sol, oblíbeném místě mezi turisty. Zemřela tu 9letá dívka původem z Velké Británie, která byla v oblasti s rodiči na dovolené. Když si dala zmrzlinu, udělalo se jí špatně a okamžitě musela do nemocnice. Pravděpodobně utrpěla anafylaktický šok, protože trpěla alergií na oříšky a mléko, které zmrzlina obsahovala, informuje britský deník Metro.

„Dostala se sem v sobotu večer s podezřením na anafylaktický šok. Pomohli jsme jí a poslali do nemocnice v Malaze, kam byla přesunuta kolem půlnoci,“ sdělil mluvčí nemocnice u letoviska Marbella, kde se dívka ocitla jako první. Druhá nemocnice odmítla věc komentovat, jen potvrdila, že mladá Britka zde v pondělí zemřela.

Rodina byla ubytovaná v rezortu nazvaném Club La Costa World, který spadá pod společnost CLC World Resorts & Hotels. Ta ve vyjádření uvedla, že ji úmrtí dívky velice mrzí. „Snědla v nedalekém obchodním centru zmrzlinu a měla zlou alergickou reakci. Ačkoli se doktoři, záchranáři a zaměstnanci CLC velmi snažili, dívka nakonec zemřela,“ komentovala událost společnost.

Posmrtná pitva těla školačky byla provedena v úterý, zatím z ní nejsou výsledky. Lékaři jejím prostřednictvím potřebují zjistit, zda smrt opravdu nastala kvůli alergické reakci.

Co je anafylaktický šok

Anafylaktický šok je vážný stav, který představuje náhlou alergickou reakci. Často končí i smrtí. Obvykle se projevuje řadou příznaků jako vyrážkou, dušením, svěděním, otoky nebo nízkým krevním tlakem. Člověk šok typicky utrpí po požití některých léků a potravin nebo po štípnutí hmyzem.

Stav nelze vyléčit v pravém slova smyslu, lze jej pouze zklidnit. To se dělá pomocí nitrosvalového podání adrenalinu.

jasnovidec01 ( 20. února 2019 18:41 )

Jestli matka věděla že dcera je alergická na jmenované složky tak je krá.va když jí koupila zmrzku,,,,tak si musí udělat nové děcko ,snad nebude alergik a matka bude opatrnější

Zobrazit celou diskusi