Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

„Zhubněte, nebo končíte.“ Aerolinky poslaly svým letuškám drsnou výhrůžku

Autor: Mii - 
7. ledna 2019
18:00

Dieta, nebo ztráta práce. Takovému dilematu čelí od nového roku řada palubního personálu Pákistánských aerolinek (PIA). Firma jedincům, kteří nesplňují váhové limity, přikázala, aby během následujících měsíců zhubli, jinak budou muset odejít. Zprávu přinesl místní server ARY News.

PIA svým nařízením chce docílit, že nikdo z 1800 zaměstnanců nebude do šesti měsíců převyšovat váhové limity, které jsou stanovené. V současnosti zde pracuje řada lidí, která je převyšuje i o maximální přípustnou hodnotu 14 kilogramů.

Aby aerolinka zaměstnance ke změně donutila, bude limit pro převyšující váhu snižovat každý měsíc zhruba o 3 kilogramy. Někteří zaměstnanci tak budou muset drasticky změnit životosprávu, aby se v práci udrželi. Pokud to nezvládnou, budou mít zakázaný vstup do letadel a společnost jim doporučí program na hubnutí.

Mluvčí PIA Mashhood Tajwar potvrdil, že nařízení existuje. Podle něj nejde o nic mimořádného, je to rutinní opatření. Nadváhou trpí zhruba 100 zaměstnanců z 1800, většiny se tak ani nedotkne. Hlavní důvod pro novinku podle Tajwara je, že „nikdo nechce v letadle vidět nadměrnou posádku“.

Aerolinka podle jeho slov dokonce v minulosti obdržela stížnosti na váhu svých letušek a stevardů. Nedodržela tak svou filozofii, podle které by personál měl být „hubený, chytrý a fit“.

Zobrazit celou diskusi