Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výzva k zabíjení židů „frčela“ na Twitteru. Sociální síť se omluvila

Autor: nkov - 
5. listopadu 2018
08:40

Internetová sociální síť Twitter se musela vypořádat s jedním velmi nekorektním problémem. Krátce po masové střelbě v synagoze v Pittsburgu se mezi takzvanými trendy objevil i slogan „Kill all Jews“, v překladu „zabijte všechny židy“. Firma se za incident omluvila a zmíněný trend odstranila.

Slogan se objevil jako trend, antisemitské příspěvky se lidem načítaly automaticky po přihlášení k účtu. Výzva k zabíjení se původně objevila na stěnách židovských staveb v bezprostřední blízkosti synagogy, ve které pravicový útočník zastřelil 11 lidí.

Výskyt antisemitských hesel byl z toho důvodu v hledáčku mnohých médií. To vše zvýšilo sílu sloganu i v očích algoritmů Twitteru.

Twitter přiznal: Trend to být neměl

Společnost se za závadný trend omluvila s tím, že ho už vymazala ze sítě. Podle Twitteru se takzvaný hashtag zobrazoval pouze rezidentům New Yorku, které algoritmus zařadil do geograficky stejné skupiny.

„Slogan se stal trendem kvůli reakcím vyvolaným vandalismem synagog v New Yorku. Nicméně se to nemělo objevit jako trend,“ vyjádřil se mluvčí sociální sítě pro web Buzzfeed.

Video  Projev Jonathana Sackse na téma novodobého antisemitismu  - Cannary Mission; titulky reflex.cz
Video se připravuje ...