Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Belgii zatrhli nuda pláž. Naháči děsí divokou zvěř, stěžují si ochránci

Autor: Mii - 
23. července 2018
18:00

Diskuze, jak moc nuda pláže a nudisté ovlivňují život divoké zvěři, probíhá v posledních dnech v Belgii. Vlámská organizace na ochranu životního prostředí zablokovala pokusy o otevření druhé nuda pláže v zemi, jelikož se domnívá, že nazí lidé a jejich možná sexuální aktivita by děsila místní faunu. Zejména se strachuje o ohroženého zpěvného ptáka, který v zamýšlené lokaci žije, informuje sever The Guardian.

Nová nudistická pláž měla vzniknout na opuštěném místě nedaleko města Westende, asi 19 kilometrů od populárního přístavního resortu Ostende. Lokace vypadala ideálně, dokud se ve schvalovacím procesu nezačala angažovat vlámská organizace na ochranu životního prostředí. Podle ní by sexuální aktivita, ke které by na pláži mohlo docházet, mohla ohrozit život chocholouše obecného, ptáka příbuzného našemu skřivanovi.

Organizace informovala vlámského ministra zemědělství Joke Schauvliegeho, že chocholouš, jenž své jméno získal podle načepýřených peříček na své hlavě, by mohl při pohledu na podobné výjevy odletět a jinde by nemusel mít tak ideální životní podmínky. Samotná pláž by navíc přítomností lidí byla podle organizace také pravděpodobně poškozena.

Jedna pláž nestačí

Lidé v reakci přišli s návrhem, aby kolem pláže vznikl plot, který by chocholouše chránil. Ani tento návrh se ale nesetkal s pozitivním přijetím. „Ostnatý drát kolem nudistů? Pff. Jako kdyby člověk bez oblečení nezvládl přelézt plot,“ komentoval nápad Steve Vandeberghe, starosta města Bredene, kde se nachází belgická první a jediná nudistická pláž.

Šéf Belgické nudistické federace Koen Meulemans přiznal, že chování některých lidí navštěvujících tyto pláže je problém. „Litujeme chování lidí, kteří ruší okolí. To nemá nic společného s nudismem. Pro nás to nejsou opravdoví nudisté,“ uvedl.

Argumentuje ale, že vyhlédnuté místo u Westende je perfektní, „protože tam nejsou žádné budovy ani hráze, které by na pláž měly výhled“. Belgie podle něj navíc urgentně potřebuje novou nudistickou lokaci, jelikož příznivců této aktivity přibývá a všichni se na stávající pláž nevejdou. Během letních měsíců se na jejích 400 metrech mačká až tisíc lidí zároveň.

„Po dlouhé době ubývání členů rosteme. Našich 8200 členů je jenom zlomek celkového počtu nudistů v zemi. Ne všichni jsou členem jednoho z našich 17 klubů. Podle našich dotazníků až půl milionů Belgičanů čas od času holduje nudismu,“ vysvětloval Meulemans. V Belgii aktuálně žije kolem 11,35 milionu lidí. 

ad-ga ( 24. července 2018 10:33 )

Naháče děsí divoká zvěř, zakázat zvířata !! Belgičané jsou už na palici, neví co dřív zatrhnout.

sidneyfoster ( 23. července 2018 20:13 )

Nás zase děsí nahatá zvěř. A proto: " Podprdu na každou kozu !!!!! ".

Zobrazit celou diskusi