Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tohle „objetí“ se prodražilo: Chlapec (5) rozbil sochu za 3 miliony korun, když ji ochmatával

Autor: csk - 
21. června 2018
22:00

Manželé Goodmanovi byli v květnu na svatební hostině v komunitním centru města Kansas City. Jejich pětiletý syn tam nešťastnou náhodou poničil jeden z vystavených exponátů a rodičům teď přišel od města tučný účet. Matka dítě omlouvá, že citlivý chlapec chtěl sochu jen obejmout, video, které nehodu zachytilo, ale spíše naznačuje, že děcko ženské torso jen ochmatávalo.

Podle kamerového záznamu chlapec přistoupil ke skleněné soše a začal ji „objímat“, zatímco jeho rodina seděla opodál na gauči. Když sochu naklopil k sobě, převážila ho a spadla na zem. Pád poškodil její horní část a střepy chlapce poranily v obličeji. Rodiče se okažitě zvedli z pohovky, aby se podívali, co se stalo. Vystrašený chlapec mezitím utekl opodál. Tím celé martyrium začalo.

Autor sochy nazvané „Afrodité di Kansas City“ je Bill Lyons. Umělec ji městu zapůjčil a teď po rodině požaduje 132 tisíc dolarů, o které přišel poničením sochy, protože ji už nemůže prodat. Město pohledávku předalo Goodmanovým a ti se zděsili. Nikdo netušil, že jde o dílo v hodnotě skoro tři miliony korun.

„Občas se přihodí nějaká nehoda a tohle nehoda byla. Nechci nijak snižovat hodnotu toho uměleckého díla, ale bohužel ho nedokážu zaplatit,“ uvedla zděšeně paní Goodmanová. V rozhovoru pro deník The Kansas Star řekla, že se nehoda stala ve chvíli, kdy byla rodina na odchodu a loučila se s otcem nevěsty. Zatímco starší sourozenci seděli způsobně na gauči, malý neposeda se nudil a šel se podívat na sochu.

„Možná sochu jen objímal, objímal tělo té sochy, protože je to láskyplný a roztomilý chlapec, který zrovna dokončil mateřskou školu.“ Případ budou dále řešit pojišťovny obou stran. „Chci být jen odškodněn za všechen čas, který jsem nad sochou strávil,“ dodal poškozený umělec.

Zobrazit celou diskusi