Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gynekolog „čuně“ osahával a fotil nahé studenty. Rektora stál skandál hlavu

Autor: ČTK, AKu - 
26. května 2018
10:35

Rektor Univerzity Jižní Kalifornie (USC) v Los Angeles odstoupí z funkce kvůli skandálu, v němž byl ze sexuálního zneužívání nařčen školní gynekolog. Informovala o tom v sobotu agentura AP. Lékař, který se v univerzitním zdravotním středisku staral o studentky, má stanout před soudem kvůli řadě stížností, podle kterých se k pacientkám choval urážlivě, nutil je svlékat se do naha, osahával je a pořizoval si jejich fotografie.

Šéf univerzity C. L. Max Nikias se rozhodl svůj post opustit po tlaku školní správní rady. Ta reagovala mimo jiné na nespokojené hlasy desítek studentů, absolventů a profesorů, kterým se nelíbilo, jak rektor na zprávy o chování školního gynekologa reagoval. Gynekolog George Tyndall pracoval na univerzitní klinice více než 30 let, žaloba na něj byla u civilního soudu podána tento týden.

Univerzita Jižní Kalifornie byla založena v roce 1880 a je nejstarší výzkumnou univerzitou v Kalifornii. V současnosti ji navštěvuje více než 45 tisíc studentů.

Mezi její absolventy patří řada známých osobností, například režiséři George Lucas a Robert Zemeckis, první kosmonaut na měsíci Neil Armstrong, japonský premiér Šinzó Abe nebo řada holywoodských herců jako John Wayne, Clint Eastwood a Forest Whitaker.

sores ( 26. května 2018 10:42 )

Takové pra.sá.rny hnusné dělají jedině mužský,fuj doby.t.ko.vé.

Zobrazit celou diskusi