Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama ve Vietnamu: Těhotná Češka začala na palubě letadla krvácet

Drama české turistky na palubě letounu společnosti Jetstar Pacific
Drama české turistky na palubě letounu společnosti Jetstar Pacific  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: šim - 
17. května 2018
12:23

V drama se změnila cesta po Vietnamu pro mladou Češku. Žena, která byla v 11. týdnu těhotenství, najednou začala na palubě letadla krvácet. „Dítě, dítě,“ opakovala anglicky žena.

Jediné štěstí v neštěstí bylo, že letadlo na trase z Da Nangu do Ho Či Minova Města ještě nebylo ve vzduchu, ale již rolovalo po ranveji a připravovalo se ke startu. Jakmile Češka krvácení zpozorovala, signalizovala k palubnímu personálu, že musí urgentně na toaletu. „Baby, baby,“ opakovala žena a ukazovala si na břicho.

Stevardi okamžitě uvědomili pilota, který letoun okamžitě zastavil. Přivolaná záchranka transportovala ženu do nemocnice, kde lékaři uvedli, že silné krvácení ukazovalo na potrat. Podle vietnamských médií se plod podařilo zachránit a žena je ve stabilizovaném stavu. V nemocnici však zůstává dále na pozorování.  

Let byl nakonec s dvouhodinovým zpožděním uskutečněn. Letecká společnost Jetstar Pacific zajistí ženě i jejímu manželovi zdarma náhradní let. 

hasickajana ( 17. května 2018 15:39 )

to se mi moc líbí, jak někdo někoho nazve dementem a sám je schopen tvrdit, že těhotenství trvá 25 měsíců + 11 týdnů tak kdopak je tu dement?

ivoadler ( 17. května 2018 14:16 )

Letět letadlem není jako jet vlakem. Let s sebou nese specifická rizika, ale protože je životně důležité létat, tak na sebe tahle rizika berem. Co kdyby nám něco uniklo!

w.mojko ( 17. května 2018 13:57 )

Rainer by si inkasoval aj za meškanie a znečistenie toalety

jasnovidec01 ( 17. května 2018 13:17 )

no ty si myslíš že letadlo by bylo ve vzduch nějakých 25 měsíců než by se to narodilo???tak fakt ten let tak dlouho trvat nebude demente

europa ( 17. května 2018 13:16 )

Měli by ji zavřít na psychiatrii, když v nejkritičtější fázi těhotenství cestuje bůhvíkde. Taková blbka si ani dítě nezaslouží.

Zobrazit celou diskusi