Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Učitel se zamkl ve třídě a začal střílet. Školu v USA evakuovala policie

Učitel v USA se zavřel ve třídě a střílel, policie ho zatkla.
Zhrzený student vraždil bývalé spolužáky. 17 obětí při střelbě na Floridě.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
28. února 2018
21:58

Na střední škole v americkém státě Georgie dnes střílel učitel. Pedagog ozbrojený pistolí se zamkl sám ve své třídě a vystřelil, když se studenti a posléze i ředitel pokusili dostat dovnitř. Nikdo neutrpěl zranění, ale incident vyvolal mezi žáky paniku. Podle médií přivolaná policie učitele zadržela.

Zatím není jasné, co 53letého Jesseho Randalla Davidsona k jeho činu vedlo. Objevily se spekulace, že chtěl spáchat sebevraždu. Nicméně vystřelil, když do třídy chtěl vstoupit ředitel, který od dveří měl také klíč. 

Přivolaná policie spustila evakuaci školy, kde studuje na 2000 dětí, a proti muži zasáhla. Podle všeho se Davidson vzdal bez odporu. Incident se stal na střední škole ve městě Dalton, necelých 150 kilometrů severně od georgijské metropole Atlanty.

Střelba se odehrála pouhých 14 dnů po masakru na střední škole na Floridě, kde přišlo o život 17 lidí. Po floridském vraždění americký prezident Donald Trump vyzval zejména k většímu ozbrojování učitelů.

Připomeňte si řádění střelce ve škole na Floridě:

Video  Zhrzený student vraždil bývalé spolužáky. 17 obětí při střelbě na Floridě.  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...

T-700 ( 1. března 2018 11:20 )

 Zprava z tisku:Ucitel postrilel nekolik zaku,co soustavne narusovali vyuku mobily,hlukem a sprostou mluvou a ironickymi poznamkami. S zbylymi sesti,kteri meli zajem se neco naucit dokoncil hodinu.Vyznamenani za statecnost a pevne nervy mu bude udeleno pristi tyden.

majojo ( 1. března 2018 03:10 )

Jo, taky mi tam chybí, že to byl blonďatý krasavec a anděl, sice smrti, ale byl..

majojo ( 1. března 2018 03:08 )

Jestli ten učitel pár let učil ty zpovykaný americký parchanty, lze se mu tolik divit?

mrdkazkrtka ( 1. března 2018 00:13 )

Bleskové presstitutky opomněli informovat o jinak pro ně a jejich plebs velmi důležité věci, tak se tedy ptám za vás :" A je ten ve třídě uzamčený učitel, co začal střílet, je SEXY ? Na tyto vaše obvyklé označení by jste ani v tuto jistě pro Ameriku pohnutou chvíli neměli nikdy za žádných okolností zapomínat !!!

Zobrazit celou diskusi